Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Se supără Sfântul Ilie? Vom vedea ce spun meteorologii și ce se va întâmpla

ro

20 Jul, 2016 06:44 2153 Marime text
Vremea se va menţine răcoroasă, local, în regiunile vestice, nordice şi centrale, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, potrivit Meteoplus.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în cursul zilei, iar local în zonele montane şi submontane şi izolat în rest se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice, sud-estice şi la munte, în special în prima parte a intervalului.
Presiunea atmosferica va creşte uşor.
Vremea.ido.ro spune că temperatura maximă la Constanța va ajunge la 27 de grade. Nici urmă de ploaie.

Cât despre ce va face azi Sfântul Ilie... Creştin ortodocşii îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie considerat zeul Soarelui şi divinitatea populară a focului, identificâdu-se cu Helios în mitologia greacă şi cu Gebeleizis în mitologia geto-dacă.
Se spune că Sfântul şi marele Profet Ilie a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi închide cerurile. Astfel se face că Sfântul Ilie are forţa de a provoaca tunete, trăsnete, ploi torenţiale şi incendii, de a leaga şi dezleaga ploile şi de a hotarî unde şi când să bată grindina.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii