Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța. Cod Galben. 12 ore de coșmar. Meteorologii spun. Câte grade sunt acum. Câte vor fi azi

ro

28 Jun, 2016 06:18 7547 Marime text
Ieri Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizarea Cod Galben valabilă pentru astăzi în județele Constanța și Tulcea, de la ora 10.00 până la 22.00.
 
În intervalul menţionat, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 60...70 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. 
Începând de la noapte aria manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice se va restrânge treptat către partea de est şi sud-est a teritoriului, iar în cursul zilei azi Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
La Constanța, vremea.ido spune că va fi caniculă mare, maxima zilei va ajunge la 31 de grade Ceslius dar și că vor fi furtuni cu fulgere după amiază.
Acum la stațiile meteo din județul Constanța sunt 20,5 grade la Hârșova, 21.0 la Adamclisi 21,1 la Medgidia, 21.4 la Mangalia, 21.8 la Cernavodă, 22 la Constanța.
 
UPDATE ora 08.00:
ANM a emis o avertizare nowcasting tip Cod Galben, valabilă până la ora 09.00,  pentru județul Tulcea, zona delimitată de localităţile Poșta, Frecăței, Cataloi, Kogălniceanu, Nalbant, Izvoarele, Alba, Valea Teilor, Hamcerca, Telița.
Se vor semnala  averse ce vor cumula izolat peste 25 l/mp, grindină de mici și medii dimensiuni, descărcări electrice frecvent

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii