Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Alertă. Începe de azi. Ce ne spun meteorologii

ro

12 Jul, 2016 06:40 2918 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis, ieri, informarea valabilă, pentru toată țara, azi, mâine și poimâine,de caniculă, şi disconfort termic accentuat.
 
În perioada menţionată, vremea călduroasă va persista în toată ţara, iar azi și mâine va fi caniculă în vest şi sud-vest unde vor fi valori maxime de 35...37 de grade.
Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde şi regiunile sudice şi centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe areale din ce în ce mai extinse.
Din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista şi în data de 15 iulie.  
Potrivit meteoplus, astăzi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, devenind local caniculară în zona de câmpie din Banat, Crişana şi Oltenia unde va fi disconfort termic după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 36 de grade, mai scăzute pe litoral, unde vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii în Banat, unde izolat pot apărea averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane şi doar trecător în Moldova. Minimele termice se vor situa între 9...10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23 de grade în Dealurile de Vest.
Azi, la Constanța, maxima zilei va ajunge la 28 de grade Celsius.
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii