Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cod Galben în județele Constanța și Tulcea. Previziunile meteorologilor pentru astăzi

ro

13 Nov, 2016 03:17 6623 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting, tip Cod Galben, valabilă începând de la ora 03.00, până la ora 09.00, deocamdată, pentru județele Constanța și Tulcea.
 
În acest timp se semnalează intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală local 55-60 km/h și izolat 70 km/h.
 
Pe de altă parte, încă de ieri, ANM a emis o informare valablă până astăzi la ora 22.00, în care fenomenele care vor predomina vor fi precipitaţiile însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.
 
Se vor semnala precipitaţii în toată ţara, iar în vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est, cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp în zona montană şi în Moldova.
 
Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a a acestei nopți și azi toată ziua ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60....70 km/h.
 
Maxima zilei va ajunge, la Constanța, la 9 grade Celsius.

UPDATE ora 09.00:
 
ANM a extins avertizarea meteo de intensificări ale vântului în sud, est şi centru, și de ninsori moderate cantitativ în nord şi centru
În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h şi pe arii restrânse vor atinge 80...90 km/h.
Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.
Avertizarea ANM este valabilă între orele 09.00 și 20.00. 

 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii