Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de ploi torențiale și vânt în mai multe zone din țară

ro

19 Apr, 2016 15:55 1131 Marime text
 
Administrația Naționalaă de Meteorologie a emis un cod galben de ploi și intensificări ale vântului ce intră în vigoare din această seară începând cu ora 22.00 și va dura până mâine la aceeași oră. În intervalul menționat se vor semnala instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă importante și intensificări ale vântului.
 
În intervalul menţionat, în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Viteza vântului va depăşi 60...65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70...80 km/h.
 
Procesul de răcire va continua şi pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii