Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de intensificări ale vântului în județul Constanța. Când intră în vigoare atenționarea meteo. Cum va fi vremea în alte zone ale țării

ro

09 Dec, 2017 12:30 1887 Marime text
Meteorologii au actualizat informarea meteo și au emis cod galben de vreme rea.
 
Potrivit ANM, informarea meteo vizează precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte, intensificări ale vântului și este valabilă în intervalul 09 decembrie, ora 11.00 – 10 decembrie, ora 20.00.
Conform meteorologilor, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.
     
În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.
     
La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.
     
Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45...55 km/h.
 
În  cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.
 
De asemenea, astăzi de la ora 15.00 intră în vigoare o atenționare cod galben valabilă până mâine la ora 16.00, perioadă în care se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent.
 
Astfel, în toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.
 
Un alt cod galben vizează sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei și este valabil în intervalul 10 decembrie, orele 02 – 16, când se vor înregistra intensificări ale vântului.
 
Potrivit ANM, în intervalul menționat în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări  cu viteze de 55...60 km/h și temporar 70 km/h.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: ANM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii