Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar dacă sfârşitul de săptămână este unul ploios, de luni vine canicula

ro

04 Jul, 2015 21:14 1331 Marime text
Vremea capricioasă s-a instalat peste mare parte din ţară. În ultima zi a săptămânii, vremea se va menţine ploiasă. În special în vestul şi sud-estul ţării, vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi izolat grindină. Capitala a fost pentru o oră sub avertizare de cod galben de fenomene periculoase. A căzut grindină, iar aversele au depăşit 25 de litri pe metrul pătrat. Şi în Bârlad ploile căzute în ultimele ore au provocat inundaţii. Canalizarea nu a mai făcut faţă catităţii mari de precipitaţii căzută într-un timp foarte scurt, iar străzile s-au transformat într-un veritabil lac. Maşinile parcate au fost mutate din loc de şuvoaie şi purtate zeci de metri. La această oră este în vigoare o avertizare ANM, fiind aşteptate ploi pe arii extinse în regiunile din sud-estul ţării.
Duminică, îndeosebi în vest, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi trecător descărcări electrice, local în sud-est, iar după-amiază şi seara pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în Transilvania şi Oltenia. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Vântul va sufla cu unele intensificări în Dobrogea, estul Munteniei şi la munte, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23...25 de grade pe litoral şi 34...35 de grade în Câmpia şi Dealurile de Vest, unde vom resimti deja un disconfort termic foarte accentuat.
De luni, vremea se va încălzi, devenind caniculară spre după-amiază. Miercuri, temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 şi 39 de grade Celsius, cu 37..38 grade Celsius în Bucuresti. Marţi, vremea se va menţine călduroasă în toată ţara, caniculară după-amiaza în special la câmpie şi la podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 şi 39 de grade în Banat, poate și în sudul Crișanei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara în nord şi în nord-est, unde izolat vor fi averse slabe şi descărcări electrice.
Și miercuri vremea va fi caniculară în toate zonele de câmpie şi podiş, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea în nordul şi nord-vestul ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.
Joi canicula persită în sud și în est, dar în celelalte zone, apoi și în zilele următoare valorile termice vor marca o scădere treptată şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei în toate regiunile dar treptat îşi vor face apariţia ploile de vară și descărcările electrice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii