Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce estimează meteorologii pentru Dobrogea, în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni

ro

26 Dec, 2016 16:20 2889 Marime text
Sunt estimate, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi oscilante. Conform prognozei de specialitate, valabilă pentru perioada 26 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017, în Dobrogea în prima săptămână vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime în jur de 0 grade și minime, în medie de—5...-6 grade. Apoi se va încălzi usor, urmând ca pe 2 ianuarie să se înregistreze o medie termică diurnă de 5 grade și minime în jur de—2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura nu va avea variații semnificative, valorile maxime se vor situa în jur de 3 grade, iar media celor minime va fi de—3...-2 grade.  
 
În Banat, la începutul intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea valori medii ușor peste normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 6 grade ziua și 2 grade noaptea. Apoi regimul termic va scădea treptat, astfel încât, pe 30 — 31 decembrie, se vor înregistra maxime diurne de 2...3 grade și minime nocturne de aproximativ—8 grade, în medie. Ulterior, valorile termice vor fi în creștere și se vor apropia de normele perioadei în jurul datei de 2 ianuarie, când vor fi medii regionale de 3...4 grade ziua și—4...-3 grade noaptea. Spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză o nouă răcire a vremii va determina temperaturi maxime situate în jurul valorii de 0 grade și minime de—6 grade.
 
În zona Crișanei, în primele zile ale prognozei valorile termice, mai ales cele nocturne, se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, apoi vremea se va răci treptat. În primele zile ale lunii ianuarie va avea loc o ușoară încălzire. În ultimele zile ale intervalului de prognoza temperatura va marca o scădere de aproximativ 3 grade, atât la valorile diurne, cât și la cele nocturne. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 26 — 28 decembrie și, din nou, între 2 și 8 ianuarie.
 
În Maramureș, în prima săptămână a intervalului de prognoză temperatura aerului va scădea de la valori medii diurne de aproximativ 2 grade și nocturne de—2...0 grade, spre maxime de—3 grade și minime de—12...-11 grade în intervalul 30 decembrie — 1 ianuarie. Apoi valorile termice vor crește ușor, spre 0 grade ziua și—5 noaptea pe 3 — 4 ianuarie, pentru ca apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, o nouă răcire să determine scăderea temperaturilor spre valori medii ale maximelor de—4 grade și ale minimelor de—10 grade.
 
Meteorologii semnalează că, în Moldova, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de—2...0 grade, pornind de la 5...6 grade pe 27 decembrie. Apoi se va încălzi usor, urmând ca pe 2 ianuarie sa se înregistreze o medie termică diurnă de 2 grade. În a doua săptămână, maximele temperaturii aerului vor scădea treptat, spre—2 grade. Regimul termic nocturn caracterizat prin medii exclusiv negative, va înregistra, de asemenea, o evoluție oscilantă, cu cele mai ridicate valori, de—1...0 grade, pe 27 și 28 decembrie și cele mai scăzute, de—9...-7 grade, în jurul datei de 31 decembrie și spre finalul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicata între 27 și 29 decembrie și între 3 și 8 ianuarie, iar în restul intervalului de prognoză, numai izolat și trecător pot fi precipitații slabe.
 
La munte pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză acest regim va avea o evoluție oscilantă și, prin urmare, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie, după care va crește treptat până pe 1 ianuarie. În a doua săptămână valorile medii de temperatură se vor situa între—8...-6 grade ziua și între—12 si—10 grade noaptea.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii