Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, ANM avertizează! Caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică accentuată, începând de mâine

ro

16 Jun, 2016 13:58 1445 Marime text
Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de disconfort termic, caniculă, dar și instabilitate atmosferică accentuată, valabilă începând de mâine, de la prânz.
 
Aşadar, conform meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 12.00 — 18 iunie, ora 23.00, se vor semnala atât perioade de caniculă, cât și de instabilitate atmosferică accentuată. Mâine, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul și sudul țării, iar sâmbătă, canicula va persista în Muntenia și în vestul și sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 — 38 de grade în Lunca Dunării.
 
Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent și local va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș.
 
Totodată, începând din după-amiaza zilei de vineri, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și nordul Moldovei și pe arii restrânse în restul teritoriului. În respectivele zone vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat, ploile vor avea caracter torențial, va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15 — 20 l/mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii