Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum funcţionează sistemele de licitaţii online

ro

20 Jan, 2016 00:00 9292 Marime text


Cele mai multe afaceri de succes din România se bazează pe mediul online pentru a-şi promova imaginea şi pentru a prezenta beneficiile colaborării cu o companie specializată pe un anumit domeniu de activitate. Site-urile de prezentare, de tip catalog online sau magazinele online în care sunt prezentate produse, articole şi specificaţii legate de anumite servicii, dar şi locurile în care se poate licita pentru un anumit tip de produse sunt instrumente rapide și eficiente pentru funcționarea și dezvoltarea unei companii.
 
Sistemele de licitaţii online sunt și ele prezente în mediul online. Este mult mai simplu să faci o achiziţie, să faci o ofertă sau să arăţi că eşti interesat de un anumit produs de care ai nevoie, atunci când îţi vei crea un cont pe o platformă de licitaţii online.

Platformă de licitaţii online pentru utilaje second hand online

Surplex este un exemplu optim de platformă de licitații online care valorifică şi defineşte ideea de licitaţii virtuale, în timp real, cu oferte bune şi cu accesibilitate maximă. Chiar dacă această platformă se referă la licitaţii în domeniul utilajelor şi echipamentelor de lucru pentru industriile prelucrătoare, felul în care funcţionează un asemenea serviciu este asemănător cu cel al oricărui sistem de licitaţii online disponibil în mai multe domenii.
 
Aşadar, având ca exemplu Surplex, ofertele făcute aici sunt foarte simplu de efectuat. Mai întâi, se creează gratuit un cont. Înscrierea și participarea la licitații de utilaje la Surplex sunt procese foarte facil de efectuat. Cel interesat trebuie să se înregistreze, urmând câţiva paşi simpli. Se completează un formular de înscriere, se salvează şi apoi se dă click pe link-ul de activare primit pe email. Cu ajutorul numelui de utilizator şi al parolei create, cel interesat de o licitaţie se poate autentifica pe site-ul respectiv. De îndată ce aceşti paşi au fost urmaţi întocmai, contul creat este activ şi se pot iniţia oferte pentru anumiţi itemi de interes.

Oferte de preţ şi licitaţii finalizate cu succes pe platforma de licitaţii online Surplex

În cazul platformei de licitaţii online Surplex, se introduce manual o ofertă, dar există şi varianta agentului de licitaţie, care poate face el procedeul, mult mai simplu. Indiferent de varianta pe care o vei alege, vei primi automat un email în timpul licitaţiei, în care ţi se va confirma sau nu acceptarea ofertei sau dacă cineva a licitat o sumă mai mare. De asemenea, trebuie menţionat faptul că, după scurgerea timpului ofertelor pentru cel din urmă produs licitat, acest procedeu se încheie. Dacă ţi se va confirma faptul că tu eşti cel care va beneficia de acel produs de pe site, se va trece la efectuarea plăţii şi la colectarea acesteia.
 
Pe email vei primi o factură pentru suma plătită pentru produsul sau produsele pe care le-ai achiziţionat. Indiferent de site-ul de licitaţii, fie că este vorba despre platforma Surplex, fie că este vorba despre o altă platformă de licitaţii online, utilizatorii trebuie să citească și să ia cunoştinţă de informaţiile precizate în amănunt în secţiunea tip „Termeni speciali pentru licitaţie”.
 
De ce este atât de profitabil un sistem de licitaţii online în cazul celor care îşi doresc să achiziţioneze articole şi bunuri noi sau second hand la preţuri bune? Câteva motive pentru care se alege această alternativă, de cele mai multe ori, de cunoscători sunt reprezentate de dinamica în timp real a negocierilor, corectitudinea pe care o prezintă asemenea servicii de achiziţionare de produse, tipologiile diversificate de licitaţii prezente pe fiecare dintre site-urile existente în România sau în afara ţării. Aceste avantaje sunt prezente în permanenţă pentru cei care sunt interesaţi de anumite produse şi licitează, însă avantaje există şi de partea celor care vând.
 
Platformele de licitații online vin și în sprijinul celor care au lucruri valoroase şi de interes de vânzare, să îşi prezinte ofertele, să se adreseze acelei categorii de utilizatori interesate cu adevărat de acele produse și cu potențial real de a achiziționa bunurile licitate. Utilizatorii unor astfel de site-uri de vânzări pot vedea de fiecare dată când un anumit item a fost plătit. Adresa de expediere va fi dezvăluită atunci când este făcută confirmarea că un anumit produs a fost plătit.
 
Asemenea sisteme de licitaţii online nu îi ajută doar pe cei interesaţi de anumite obiecte şi lucruri ce i-ar putea ajuta în business şi în industria în care profesează, ci şi pe cei care doresc să încheie o afacere avantajoasă datorită itemurilor pe care le posedă, fiind vorba despre un fel de schimb pe schimb sau o situaţie win-win, cu câştiguri garantate de ambele părţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii