Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aveți dureri articulare? Încercați aplicarea benzilor medicale kinesiologice (Kinesio-Taping) la Ovidius Clinical Hospital! (galerie foto)

ro

24 Jul, 2015 00:00 4184 Marime text

Durerile articulare sunt atât de răspândite, încât, din cauza sedentarismului, pozițiilor nerecomandate de lucru la birou, traumatismelor, oamenii le au la vârste din ce în ce mai fragede. Tratamentul pentru aceste dureri trebuie luat foarte în serios, pentru că ne poate salva de la o viață de disconfort și neplăceri.

Una dintre cele mai utilizate proceduri pentru tratarea durerilor este terapia prin bandajarea neuromusculară, Kinesio-Taping, denumire care derivă din cuvântul grecesc Kinesis = mişcare. Conceptul după care funcționează însă, de a influenţa funcția proprioceptivă a muşchilor, ligamentelor şi, astfel, activitatea fiziologică a receptorilor ţesutului cutanat, este mult mai vechi decât ideea de Kinesio-Taping.
„Fabricarea benzilor medicale s-a perfecţionat de-a lungul anilor, având o valoare comparabilă cu cea a elasticității pielii şi fiind de grosimea aproximativă a epidermei. Atunci când aceste bandaje sunt aplicate în mod corect, organismul nu va simţi niciun fel de presiune în zona tratată, permiţând benzilor să se exprime ca o a doua piele‟, a spus dr. Oana Emilia Apostoiu, medic specialist în recuperare și reabilitare medicală la Ovidius Clinical Hospital.

Benzile sunt fabricate din polimer elastic, ce este învelit în bumbac 100%. Acest lucru facilitează foarte bine uscarea rapidă a acestora. Nu există niciun fel de latex în țesătură, iar adezivul este 100% acrilic şi se activează la căldura emisă de corpul uman.
Traumatismele articulare sunt frecvente şi aplicarea benzilor este diversificată în aceste cazuri.
„După un traumatism, la nivelul zonei afectate, evenimentele se produc în cascadă, după cum urmează: traumatism - reacţie inflamatorie - tumefiere locală - presiune în ţesut - obturarea drenajului limfatic - edem - presiune pe receptorii durerii. Astfel se percepe durerea. Prin tehnica de bandajare corespunzătoare şi elasticitatea benzii, pielea este uşor ridicată, creând curburi sau valuri. Cascada va lua „sensul invers”, activând astfel procesul de vindecare a propriului corp prin stimularea circulaţiei sanguine şi limfatice - scăderea presiunii pe receptori - scăderea durerii - îmbunătăţirea mişcării normale a articulației‟, ne explică modul în care funcționează această terapie dr. Apostoiu.

 Avantajele aplicării metodei benzilor medicale pentru durerile articulare sunt:

- nu restricţionează mişcarea zonei în care sunt aplicate acestea;
- ameliorează durerea;
- acţionează continuu, timp de 5-7 zile;
- facilitează drenajul limfatic prin ridicare microscopică a pielii;
- îmbunătăţeşte funcţiile musculare;
- reglează tonusul muscular;
- sprijină funcţiile articulare;
- banda este rezistentă la apă, hipoalergenică;
- poate fi aplicată la sportivi / copii (0+ ani) / adulţi / vârstnici / pacienţi în perioada de recuperare/ posttraumatică / postoperatorie/ postnatală.

Laborator de recuperare-reabilitare medicală Ovidius Clinical Hospital

Pe lângă Kinesio-Taping, în laboratorul de recuperare-reabilitare medicală al Ovidius Clinical Hospital se pot realiza și alte tipuri de tratamente și terapii, în funcție de nevoile pacientului.
Link catre
Pentru a beneficia de serviciile de aici, fără costuri suplimentare, aveți nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea recuperare și reabiltare medicală și dovada de asigurat (cardul de sănătate).
Pentru mai multe detalii și programări, sunați la 0241.480.400 / 0241.480.401 sau intrați pe site-ul spitalului www.ovidius-ch.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii