Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Loteria Romana

ro

28 Mar, 2016 17:02 1750 Marime text
Avand in vedere speculatiile vehiculate de mass media, ca urmare a exprimarii unui punct de vedere personal de catre dl. Sorin Constantinescu precum si de catre alte persoane cu privire la modalitatea de extragere si acordare a premiilor la Loto 6/49, precizam ca aceste afirmatii nu sunt adevarate, sunt nefondate fiind speculatii si aduc mari prejudicii imaginii companiei. Loteria Romana face urmatoarele precizari:
La tragerea Loto 6/49 suplimentara din data de 30 decembrie, la categoria I, s-au inregistrat doua castiguri a cate 16.161.917,74 lei fiecare.
Ambele bilete castigatoare au fost jucate la agentia 15-013 din Gaesti, judetul Dambovita.
Unul dintre biletele castigatoare a fost jucat in data de 22.12.2015, la ora 15:55:11, nr. buletinului de joc fiind 115. Biletul a fost completat cu 3 variante simple la Loto 6/49 si doua variante la Noroc.
Cel de-al doilea bilet castigator a fost jucat in data de 24.12.2015, la ora 09:15:03, nr. buletinului de joc fiind 262. Biletul a fost completat, de asemenea, cu 3 variante simple la Loto 6/49 si doua variante la Noroc.
In conformitate cu Regulamentul privind organizarea si administrarea jocurilor loto, castigatorii au la dispozitie 90 de zile, de la data efectuarii tragerii, pentru a-si ridica premiul.
In data de 14.01.2016, s-a prezentat la sediul central al Loteriei Romane, posesorul biletului castigator, jucat in data de 24 decembrie, la orele 09:15:03. Asa cum am transmis si prin comunicatul de presa din data de 14.01.2016, castigatorul ne-a declarat ca a ales biletul norocos, chiar in Ajunul Craciunului, de pe panoul cu bilete gata completate din agentia 15-013 din Gaesti.
Pana la aceasta data, nu s-a prezentat castigatorul biletului cu nr. 115, jucat in data de 22.12.2015, la ora 15:55:11. Ultima zi in care posesorul biletului castigator isi poate ridica castigul este 29.03.2016. Mentionam ca biletele de joc sunt nenominale, Loteria Romana necunoscand identitatea castigatorilor pana cand acestia nu se prezinta cu biletele castigatoare, in original.
 Precizam, totodata ca responsabilitatea prezentarii cu biletul castigator ii revine in totalitate posesorului acestuia si ca au mai existat situatii in care castigurile nu au fost revendicate. De exemplu, cel mai mare premiu neridicat din istoria recenta a Loteriei Romane este in valoare de 1,9 milioane lei si a fost castigat la tragerea Loto 6/49 din data de 30.12.2013.
Fiecare bilet validat de sistem, cum este si cazul celor doua bilete castigatoare la tragerea Loto 6/49 din data de 30.12.2015, primeste cate un cod unic de tranzactie care atesta faptul ca acesta este valid, deci a intrat in joc si totodata unic in sistem.
Conform Ordonantei de Urgenta nr. 42 din 7.10.2015, pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc, castigurile neridicate de participantii la jocurile de noroc organizate de Loteria Romana, conform regulamentelor de joc aprobate de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, se constituie in venituri ale Loteriei Romane, venituri care, ulterior se repartizeaza, conform legii, pe destinatii, catre bugetul de stat.
Toate jocurile organizate de C.N. Loteria Romana S.A. se desfasoara in conformitate cu prevederile legale in vigoare, in conditii de transparenta si corectitudine. Modul de organizare a jocurilor de noroc este detaliat in regulamentele de joc avizate de catre autoritatile de supraveghere, reglementare si control, in speta de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc – ONJN.
Tragerile loto sunt transmise in direct, sunt publice (atat jucatorii cat si reprezentantii mass media pot participa atat la operatiunile preliminare tragerilor loto cat si la desfasurarea propriu-zisa a acestora) si sunt supravegheate, de fiecare data, de reprezentanti ai urmatoarelor institutii: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Administratiei si Internelor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, Biroul Roman de Metrologie Legala si Ministerul Tineretului si Sportului.
Precizam ca Loteria Romana a initiat o procedura in vederea auditarii tehnice a intregului sistem cu care se efectueaza tragerile loto si, in baza rezultatelor acestei auditari, Consiliul de Administratie al companiei a mandatat conducerea executiva sa actioneze in judecata toate persoanele care au facut si vor face afirmatii neadevarate si nefondate cu privire la modul de desfasurare a tragerilor loto.
Loteria Romana isi exprima inca o data, si pe aceasta cale, disponibilitatea de a oferi mass media informatii cu privire la activitatea institutiei.
 
 
Biroul Comunicare si Protocol
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii