Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să lucrezi la Interpol? Iată ce trebuie să faci!

ro

25 Jul, 2016 09:43 9450 Marime text
Vrei să lucrezi la Interpol? De curând, Ministerul Public a anunțat scoaterea la concurs a unor posturi în cadrul Biroului de Afaceri Juridice. Mai întâi, cei interesați trebuie să treacă de selecția organizată de Asociația Internațională a Procurorilor (IAP).

Concret, organizația a lansat o selecţie de candidaţi pentru posturi de experţi naționali, în regim „secondment”, care ar putea fi detașați în cadrul INTERPOL, Biroul de Afaceri Juridice.

„Candidaţii pentru aceste posturi vor solicita un acord prealabil conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anexând scrisorii de intenţie acordul din partea conducerii parchetului în cadrul căruia funcţionează, având în vedere prevederile Legii nr.105/2012, acordul fiind condiţionat de prevederi bugetare corespunzătoare drepturilor de detaşare specifice fiecărei misiuni“, au precizat reprezentanții Ministerului Public.

Mai departe, candidaţii vor avea în vedere prevederile art. 71 din Hotărârea plenului CSM nr. 193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul  şi detaşarea judecătorilor  şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor  şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum  şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror  şi a procurorilor în funcţia de judecător, prin care se stipulează următoarele:

„ (1) Judecătorii şi procurorii care intenţionează să participe la un concurs pentru ocuparea unui post de expert naţional detaşat sunt obligaţi să solicite acordul secţiei corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la eventuala detaşare la o  instituţie sau organism a/al Uniunii Europene, anterior participării la procedurile de selecţie. Acordul secţiei corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii poate fi solicitat anterior participării la procedurile de selecţie şi în situaţia detaşării la alte organizaţii internaţionale”.

Documentaţia privind obținerea acordului prealabil va fi transmisă Serviciului de Cooperare Judiciară Internaţională, Relaţii
Internaţionale şi Programe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii