Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 1.000 de copii au beneficiat anul acesta de programele educaţionale desfăşurate de Lafarge

ro

06 Jun, 2012 18:15 2045 Marime text

Lafarge a continuat şi în acest an să se implice în acţiuni legate de protecţia mediului. În această săptămână, când se celebrează la nivel global, mediul, Lafarge a premiat elevii cu rezultatele cele mai impresionante şi care şi-au dovedit repectul faţă de natură în cadrul celor două programe educaţionale „Lumea ta? Curată!" şi „Peripeţiile lui Ovi".

Aproape 1.000 de elevi din clasele a IV-a, respectiv a III-a, din şcolile din Medgidia, precum şi din comunele Corbu, Peştera şi Castelu din judeţul Constanţa au fost implicaţi pe parcursul anului în aceste programe.

Programul educaţional extracurricular „Lumea ta? Curată!", desfăşurat la nivelul tuturor claselor a IV-a pentru al patrulea an consecutiv, are ca principal obiectiv educarea civic-responsabilă a tinerei generaţii pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, economisirea resurselor planetei, plantarea de copaci, contribuind, astfel, în mod direct la protecţia mediului.

Obiectivul programului "Peripeţiile lui Ovi", derulat de Lafarge pentru al doilea an consecutiv alături de partenerul său Administraţia Naţională Apele Române, îl constituie educarea elevilor de clasa a III-a cu privire la modalităţile prin care se pot implica în activităţile de protecţia mediului şi economisire a resurselor de apă la şcoală şi acasă, toate menite a dezvolta, la rândul lor, un comportament civic, responsabil.

Ne bucurăm nespus că, împreună cu partenerii noştri, putem acţiona prin puterea exemplului şi putem transmite un mesaj puternic către generaţia tânără. Respectul faţă de natură şi resursele ei reprezintă un pilon important în cultura noastră organizaţională. De aceea, vrem să venim în sprijinul celor mici şi să îi informăm cu privire la responsabilitatea pe care fiecare dintre noi ar trebui să o aibă pentru mediu", a declarat Sonia Artinian, Country CEO, Lafarge, România.

La fel ca şi în anii precedenţi, toţi elevii şi cadrele didactice implicate în proiecte au primit gratuit materialele educaţionale „Lumea ta? Curată!" şi „Peripeţiile lui Ovi", precum şi alte materiale de informare referitoare la temele abordate în cadrul programelor.

Concursurile organizate au încurajat elevii să-şi manifeste abilităţile artistice prin realizarea de obiecte din materiale reciclabile, redactarea de compuneri şi realizarea unor desene pe teme legate de protecţia mediului.

Anul acesta, în urma procesului de jurizare, aproximativ 100 de elevi au fost premiaţi de Lafarge şi partenerii săi pentru rezultatele impresionante pe care le-au obţinut, şi pentru respectul faţă de natură pe care l-au dovedit.

În cursul anului 2007, Lafarge s-a alăturat mişcării naţionale de plantare "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci" şi initiaţivei naţionale de educaţie civic-responsabil „Lumea ta? Curată!", lansate de Fundaţia PRAIS şi la care este sponsor principal. Mişcarea este recunoscută oficial de United Nations for Environment Program (UNEP) şi se derulează sub sigla programului global al UNEP „Plant for the Planet".

Despre LAFARGE ROMÂNIA

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de 15 ani, activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane şi are acoperire naţională prin cele 40 de site-uri industriale şi 1.000 de angajaţi. Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa pagina de internet a companiei, la www.lafarge.ro.

Despre LAFARGE

Lafarge este lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu fiecare dintre diviziile sale: Ciment, Agregate şi Betoane. Având 68.000 de angajaţi în 64 de ţări, Lafarge a înregistrat în 2011 vânzări de 15.3 miliarde de euro. Pentru al doilea an consecutiv, Lafarge s-a clasat printre primele 10 companii din cele 500 evaluate în cadrul „Carbon Disclosure Project", ca o recunoaştere a strategiei şi acţiunilor sale împotriva încălzirii globale. Deţinând cel mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, lucrând în sensul construcţiilor durabile şi creativităţii arhitecturale.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.lafarge.com.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii