Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPP cere demisia lui Dan Păsat, deputatul care face legi, dar sfidează legea

ro

10 Feb, 2011 23:09 1937 Marime text
Bucureşti, 10 februarie 2011 ■ Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere demisia Deputatului Dan Păsat, considerând incalificabil modul în care un demnitar se foloseşte de prerogativele puterii pentru a determina obţinerea de foloase în scop propriu, fie ele materiale sau de protejare a unei funcţii.

Indiferent de orice vot din Parlament privind eventualitatea reţinerii Deputatului Păsat, suntem informaţi de instituţiile statului român că acesta şantaja primari şi oameni de afaceri, îi teroriza şi recurgea inclusiv la acte de violenţă. Faţă de aceste constatări, Institutul pentru Politici Publice consideră că Dan Păsat nu mai poate ocupa un fotoliu de parlamentar votând legi în numele cetăţenilor pe care îi reprezintă. Îi solicităm, pe cale de consecinţă, demisia domnului Păsat pentru a se pune la dispoziţia justiţiei. Institutul pentru Politici Publice a iniţiat şi on-line o campanie de strângere de semnături prin care cetăţenii pot cere lui Dan Păsat să îşi prezinte demisia.

Pe lângă conduita revoltătoare a deputatului Păsat, Partidul Democrat Liberal se face vinovat pentru sprijinul politic acordat deputatului Păsat, din 2010 când a trecut de la PNL la PDL (o scurtă perioadă fiind Independent), până în prezent. Cum ancheta DNA a început în 2010, nu putem să ne explicăm din ce motiv Dan Păsat, un parlamentar anchetat pentru acuzaţii grave, a fost atât de uşor „îmbrăţişat" de PDL, partid ai cărui reprezentanţi afirmau public că sunt împotriva migraţiei politice. Marţi, 8 februarie, PDL a votat împotriva reţinerii Deputatului. Nu putem aprecia în ce măsură DNA avea raţiuni pentru reţinerea Deputatului dar sperăm ca DNA să urgenteze trimiterea dosarului în instanţă.

O vină politică importantă o are PDL în raport cu primirea lui Păsat în partid şi protejarea lui prin respingerea, în 8 februarie 2011 a cererii DNA de reţinere. Lamentările membrilor PDL de după votul din plenul Camerei Deputaţilor ni se par ridicole. Solicităm şi Preşedintelui PDL, Emil Boc să ceară lui Dan Păsat să îşi prezinte demisia din Parlament salvând, pe ultima sută de metri, credibilitatea Parlamentului în lupta anticorupţie, atât în România cât şi în perspectiva iminentului Raport de ţară privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii