Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune privind biotehnologiile la Constanța - INFO DAY JTI-BB Inițiativa Tehnologică Comună pentru Bioindustrii

ro

16 Jun, 2015 12:58 1793 Marime text
În zilele de 18 și 19 iunie 2015, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (INCDM) Constanța găzduiește o reuniune privind promovarea tematicilor de cercetare, intitulată INFO DAY JTI-BBI. Evenimentul este organizat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (ASAS), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (INCDM) Constanța, Camera de Comerț, Industrie și Navigație (CCINA) Constanța și Universitatea „Ovidius“ Constanța.
 
Comisia Europeană a lansat în ultimii ani o serie de instrumente destinate intensificării coordonării cercetării în statele membre atât în domeniul cercetării publice, dar și al celei private, cu scopul de a valorifica la un nivel superior fondurile alocate. Unul din aceste instrumente este parteneriatul public–privat prin care se urmărește relansarea economică europeană.
 
Un parteneriat relevant pentru cercetare este Inițiativa Tehnologică Comună pentru Bioindustrii (JTI BBI), cu implicații în cercetarea în domeniul bioproduselor în scopul valorificării biomasei pentru utilizări nealimentare și producerea durabilă de energie. Această  inițiativă europeană, complementară programului Orizont 2020, se va derula în  perioada 2015-2020 și are ca scop revitalizarea zonelor rurale și reindustrializarea în vederea asigurării creșterii competititivității europene și a dezvoltării durabile.
 
Activitățile de cercetare propuse de această inițiativă se focalizează în principal  pe optimizarea utilizării biomasei agricole și forestiere și dezvoltarea de noi lanțuri de aprovizionare cu materii prime, precum și pe valorificarea de culturi agricole dedicate,  a deșeurilor forestiere și a deșeurilor organice municipale. Mai multe detalii se găsesc la adresa: http://www.bbi-europe.eu/. În prezent, parteneriatul JTI BBI este format din peste 70 de parteneri industriali (inclusiv IMM-uri și organizații de fermieri sau deținători de păduri). Cei mai relevanți parteneri industriali sunt: SOLVAY, UNILEVER, Holmen, FIBIC, SUSCHEM, ESA, CEPI, COPA-COGECA, European Bioplastics, Plants for Future, ERRMA etc. Mai multe detalii sunt disponibile la adresa: http://biconsortium.eu.
 
Reuniunea INFO DAY JTI-BBI debutează joi, 18 iunie 2015, începând cu ora 13:30, la sediul INCDM din Constanța, b-dul Mamaia nr. 300 (Sala de Conferințe).
Programul celor două zile de reuniune este atașat.
 
Persoană de contact:
Dr. Vasile Pătraşcu, E-mail: vpatrascu@alpha.rmri.ro
Tel.: 0241-540870-118; 
 
 
DIRECTOR GENERAL,
Dr. Ing. SIMION NICOLAEV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii