Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) a lansat cel de-al treilea raport al sau intitulat Romania post-criza. Reprofesionalizarea Romaniei III

ro

26 May, 2010 05:47 4647 Marime text

lansare_rr3_academia_romana_sala.jpgLansarea de carte a avut loc marți, 25 mai, în Aula Magna a Academiei Române.

Întâlnirea a fost prezidată de Acad. Ionel Haiduc, Preşedintele Academiei Române, Preşedintele Consiliului Director al IPID. Moderatorul evenimentului a fost analistul politic Emil Hurezeanu. Au luat cuvântul, Călin Georgescu, director executiv IPID, care a vorbit despre mesajul pozitiv al volumului și despre trasarea unei viziuni asupra viitorului, care să fie construit, de data aceasta, pe principiile sănătoase ale dezvoltării durabile. Invitat să ia cuvântul, Ștefan Varfalvi, președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România a declarat deschiderea patronatelor române spre dialog, într-o situaţie de criză, și dorinţa de a avea și în guvern parteneri de discuţie la fel de buni ca cei din sindicate. Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu a subliniat necesitatea ca România să își construiască propriile repere pentru viitor, deoarece un acord cu FMI rezolvă problemele actuale dar nu tine loc de viziune.

Prezent la eveniment, Mircea Geoană, președintele Senatului, a afirmat că România se află într-o criză structurală profundă și dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural, România riscă să capete un statut de colonie.

Dan Puric, actor și membru al IPID, a avertizat că politicienii sunt într-o stare de neputinţă iar problemele societăţii românești pe care trebuie să le rezolve sunt profunde iar România are propria ei criză la care se adaugă acum și criza mondială. În finalul evenimentului, Radu Coșarcă, jurnalist, a vorbit despre convingerea sa că specialiștii vor și cai care vor putea scoate România din ciză și despre responsabilitatea mass-media de a transmite și promova subiecte de substanţă pentru a educa societatea.

lansare_rr3_academia_romana_prezidiul.jpgAu mai luat cuvântul, Ioan Dan Gheorgiu, președintele confederaţiei patronale Concordia și Ovidiu Hurduzeu, scriitor.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului, personalitati ale vieţii știinţifice și universitare, membri ai organizaţii patronale și sindicale, reprezentanti ai mediului de afaceri, membri ai organizaţiilor studenţești. Evenimentul editorial s-a desfășurat în cooperare cu Academia Română și Alianţa Profesioniștilor pentru Progres (APP).

Bucuresti, 25 mai 2010

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii