Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitatea de decernare a Premiilor AGIR pentru anul 2012

ro

10 Sep, 2013 13:30 3388 Marime text
In data de 6 septembrie 2013, la sediul AGIR din Bucuresti, s-a desfasurat festivitatea de decernare a Premiilor AGIR pentru anul 2012.
In acest cadru, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a obtinut premiul domeniului “Ingineria materialelor”, pentru proiectul intitulat “Produs granular sintetic pentru aplicatii in chirurgia oralo-maxilofaciala (PG β –TCP, 500-1000 μm).
Produsul este dedicat utilizarii in aplicatii de umplere si de reconstructie a defectelor osoase: ridicare de sinus, umplerea defectelor alveolare dupa extractie si dupa osteotomii corective.
          PG β-TCP permite dezvoltarea de os biologic in conditii favorabile vindecarii, nu necesita o alta interventie chirurgicala pentru indepartare, fiind inlocuit treptat de osul nou format, este 100% sintetic, fara risc de transmitere de boli si radio-opac, permitand vizualizarea lui in timpul operatiei si post operator.
Pentru PG β -TCP s-a depus cerere de brevet de inventie in anul 2011, iar in 2012 s-a obtinut certificarea pentru utilizare in chirurgia dentara si maxilofaciala.
In general, gradul de noutate al proiectelor realizate de ICPE-CA rezulta din beneficiile pe care acestea le aduc in domeniul cercetarii-dezvoltarii, dar si la nivelul economiei sociale, in special, prin suplinirea unor nevoi reale.
In acest sens, PG β –TCP se afla deja pe piata de medicamente din Romania, putand fi achizitionat la un pret accesibil.
 
 
  Biroul de Presa ICPE-CA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii