Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internationala a Voluntarului, 5 Decembrie 2010

ro

03 Dec, 2010 18:41 665 Marime text
Aceasta gala urmareste recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari din Constanta, reprezentanti ai cel putin 15 ONG-uri implicate activ in viata comunitatii constantene prin proiecte si programe de calitate care valorizeaza resursa umana voluntara.

Gala consta in organizarea zilei de 5 Decembrie 2010, zi dedicata sarbatoririi la nivel international si national a "Zilei Voluntarului".

Semnificatia zilei de 5 decembrie: In 1985 Natiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internationala a Voluntarului. Aceasta zi este dedicata eforturilor celor care au adus o contributie importanta societatii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Natiunile Unite au invitat guvernele si organizatiile din toate tarile ca in fiecare an, pe 5 decembrie, sa desfasoare si sa promoveze activitati menite sa aduca multumiri voluntarilor si sa stimuleze o mai mare constientizare a contributiei acestora. Aceasta zi este deja aniversata in mai mult de jumatate din tarile lumii.

Ziua de 5 decembrie este sarbatorita in Romania incepand cu anul 2000 cand Centrul National de Voluntariat "Pro Vobis" a organizat prima Gala judeteana de decernare a premiilor de implicare in comunitate, eveniment dedicat recunoasterii meritelor voluntarilor si a celor care sprijina miscarea de voluntariat in Romania (organizatii, sponsori, finantatori, presa etc.). Modelul s-a extins ulterior in alte localitati din tara unde exista centre de voluntariat. In 2004 au fost organizate 8 gale de decernare de premii pentru implicarea in comunitate dedicate zilei de 5 decembrie. La ora actuala, ziua de 5 decembrie este un eveniemnt national organizat de toate centrele de voluntariat din tara

Evenimentul este organizat de catre echipa formata la nivel local - CENTRAS Constanta, prin departamentul Centrul de Voluntariat, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, cu sprijinul Europe Direct Constanta si Util Deco.

Parteneri media Radio Constanta

Evenimentul va avea loc la Cercul Militar( sala mare), Str. Traian, Nr.29, Constanta, in data de 5 decembrie, orele 17.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii