Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

World Vision Romania sarbatoreste copiii din judetul Constanta!

ro

01 Jun, 2011 17:17 970 Marime text

Peste 1900 de copii din judetul Constanta vor fi sarbatoriti de organizatia World Vision Romania- Biroul Zonal Constanta, cu ocazia zilei de 1 Iunie - Ziua Internationala a Copilului!

Astazi, 1 iunie 2011, incepand cu orele 9, s-a dat startul jocurilor, concursurilor si distratiei pentru copiii din comunele Cobadin, Cumpana si Corbu, din Medgidia si Cernavoda, locatiile in care organizatia World Vision Romania deruleaza proiecte pentru copiii din judetul Constanta si familiile acestora.

La Cumpana, pe parcursul intregii zile, se vor desfasura o serie de activitati cultural- sportive, pentru toti copiii din comuna, de la prescolari pana la elevii de gimnaziu. Elevii Grupului Scolar Cumpana vor participa la stafete, concursuri de role si biciclete, mini handbal, mini fotbal, cros, in timp ce micutii de la gradinite vor lua si ei parte la un concurs de biciclete, la alergari, vor desena pe asfalt si vor participa la un concurs de poezie. Beneficiarii cantinei sociale de la Parohia Sfanta Parascheva Cumpana sunt si ei angrenati intr-o competitie de desene pe asfalt, fiind premiati pentru implicare de World Vision, cu dulciuri atat de apreciate de copii.

In comuna Cobadin, World Vision este partener in organizarea activitatii ,,1 Iunie - Festivalul copilariei", un moment artistic realizat de prescolarii de la Gradinita Cobadin si prezentat astazi, pe scena Caminului Cultural din localitate. De asemenea, 48 de elevi de la Grupul Scolar Cobadin vor merge intr-o vizita de informare la sediul Inspectoratului pentru Jandarmi Constanta, cu ocazia Zilei Portilor Deschise a Jandarmeriei Romane.

Copiii din Corbu vor avea si ei parte de multa distractie. Pe data de 1 si 2 iunie se va desfasura a doua editie a concursului de cultura generala "ConKIDStador", la care participa copii din comunele Corbu si Cumpana. De asemenea, cei 18 copii cu dizabilitati din comuna, care beneficiaza gratuit de servicii de recuperare oferite de World Vision Romania in cadrul Centrului de Recuperare Terapeutica Corbu, au prezentat pentru parinti si invitatii de onoare din comunitatea lor, o serbare plina de viata si de bucurie.

70 de copii si tineri cu dizabilitati psihice, fizice si sociale din Cernavoda si Medgidia, beneficiari ai Centrelor Multifunctionale deschise de organizatie in aceste orase, vor pleca astazi si maine intr-o excursie de vis la Tulcea, obiectivul major al vizitei fiind noului Acvariu din Tulcea - punct de atractie pentru copii, dar si relaxarea, socializare si fericirea de a fi impreuna intr-o zi atat de frumoasa - Ziua Copilului!

World Vision Romania - Biroul Zonal Constanta ofera astazi, in sala de festivitati a Bibliotecii Judetene "I. N. Roman", premii copiilor din Centrul de plasament Delfinul Agigea si copiilor din cadrul Asociatiei Sindrom Down Est Romania, care s-au remarcat in Proiectul educational "Portret de copil" derulat de Scoala "N. Tonitza" Constanta in parteneriat cu numeroase ONG-uri si institutii locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii