Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop origami - Libraria Carturesti Constanta, vineri, 26.11, ora 18 00

ro

16 Nov, 2010 23:05 1000 Marime text

origami.jpgNumele „origami" provine din cuvintele japoneze „ori" - a impaturi si „kami" - hartie. Dupa cum sugereaza si numele, origami este arta antica a impaturirii hartiei, scopul fiind acela de a crea figuri prin plieri geometrice, fara a lipi sau taia hartia.

Tara de provenienta pare a fi China, ajungind in Japonia in secolul al VI-lea, unde cunoaste adevarata maturitate. Samuraii obisnuiau sa isi schimbe daruri, impodobite cu „noshi", un simbol al norocului facut din fasii impaturite de hartie. In timpul nuntilor Shinto, erau folositi fluturi din hartie, care reprezentau mirii.

Desi initial avea o mare importanta latura spirituala a acestei arte, astazi s-a uitat acest aspect devenind in primul rand un hobby, o modalitate de a te relaxa, de a crea un obiect decorativ, de a iesi din banalitate si a te exprima prin intermediul hartiei. Putina lume stie ca aceasta arta este folosita chiar si in stiinta, NASA folosind teoriile origami pentru design-ul satelitilor.

Potentialul origami este imens, doar rabdarea este limita.

Vineri, 26 noiembrie, incepand cu ora 18:00, va invitam sa pasiti impreuna cu noi, in aburii ceaiului parfumat, in lumea fascinanta ORIGAMI.

Participarea este gratuita, numarul de locuri fiind limitat (20 persoane). Pentru a va confirma prezenta, scrieti-ne la carturesti.ralucapopescu@gmail.com.

V-asteptam cu drag,

Raluca POPESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii