Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wild Art intr-un proiect cultural, fara granite!

ro

01 Nov, 2012 22:12 1173 Marime text

Duminica, 4 noiembrie 2012, orq 12, la Hotel President in Mangalia, Asociatia Culturala Wild Art va initia episodul pilot al unui proiect de arta international care va rula in anul ce vine, proiect numit" The magic Dobrogea, Dobrogea Without Bourders". Ideea de Dobrogea magica si fara frontiere este o idee mai veche dar putin exploatata a artistei plastice mangaliote Luiza Cala, artista Wild Art, care alaturi de fondatorii asociatiei Marian Cojoc, Dan Ferariu si Laura Stroe vor da o nota de inedit si interes culturii fara frontiere , prin acest proiect punand in valoare atat artistii autohtoni cat si artistii straini.

La Varna, o parte din artistii invitati deja au format traditie cu un festival cultural numit "Without Bourders" si sunt incantati ca pe viitor, Mangalia va gazdui " The magic Dobrogea, Dobrogea Without Bourders", unde se vor reuni artisti plastici,fotografi, muzicieni, scriitori, etc de pretudindeni.

Duminica vor expune lucrari de pictura, grafica, sculptura si fotografie la galeria hotelului President zece artisti rusi si bulgari, Nikolay Lazarov, Maria Varieva Svetlan Stefanov, Ana Stefanova, Ventzi Markov, Christiana Ivanova, Nikolay Rusev, Marina V.- Ruseva, Vasil Penchev, Georgi Kamenarov, alaturi de care vor sustine recital de muzica String Quartett Mihai.

"The magic Dobrogea, Dobrogea Without Bourders" este un proiect organizat si promovat de Asociatia Culturala Wild Art si sustinut de Primaria Municipiului Mangalia care spera ca prin traditia acestui proiect va deschide calea si interesul publicului catre un nou concept de turism cultural. Proiectul este sustinut si de ministrul culturii, Puiu Hasotti si Victor Manea, care vor incerca sa il expuna la nivel local si national, promovand o altfel de politica.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii