Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima săptămână de înscrieri în Patrula de Reciclare!

ro

02 Nov, 2012 20:40 1016 Marime text

București 2 noiembrie 2012 - A mai rămas doar o săptămână în care grădinițele, școlile și liceele din județul Tulcea se pot înscrie în Patrula de Reciclare, programul educațional de de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu Primăriile și Inspectoratele Județene locale în București și în 25 de județe.

Organizatorii pun la dispoziția unităților de învățământ participante un sistem ușor de aplicat, care oferă copiilor și profesorilor oportunitatea de a-și mobiliza comunitățile în sensul unui comportament responsabil față de acest tip de deseuri. Prin activitățile de informare, conștientizare și colectare DEEE pe care vor fi stimulați să le realizeze, copii și dascălii lor contribui la bunăstarea comunităților lor și la atingerea obiectivelor cantitative de colectare impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor/anual. Unitățile de învățământ au prilejul de a se alătura unei initiative inedite, de anvergură națională, care le sprijină misiunea de a forma o generație de tineri caracterizată de simțul responsabilității, grija față de mediul înconjurător, implicare în comunitate și încredere în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate.


Ediția precedentă a proiectului a dovedit că unitățile de învățământ pot realiza performanțe remarcabile în ceea ce privește educarea publicului în domeniul protecției mediului, iar participarea la Patrula de reciclare a fost declarată atât de elevi cât și de profesori drept o experiență pozitivă, pe care majoritatea au ales să o continue, re-înscriindu-se și anul acesta.

La finalul ediției, în mai 2013, organizatorii vor recunoaște performanța la nivel județean și național: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantități de DEEE și vor propune cea mai inspirată mascotă a programului vor primi premii din partea organizatorilor și un statut care va adăuga valoare reputației instituției lor.

Înscrierea se realizează online, pe pagina http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare, de către cadrele didactice desemnate ca profesori coordonatori ai Patrulei de reciclare în unitățile de învățământ participante, până la data de 9 noiembrie. Evoluția programului poate fi urmărită și pe pagina www.facebook.com/patruladereciclare.

***

Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii