Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toamna asta se poartă tricolorul! Bucureştenii vor forma un imens tricolor uman la Marşul pentru Unire de duminică, ora 14.00, cu pornire din Piaţa Victoriei

ro

19 Oct, 2012 22:46 1009 Marime text

Peste 1 000 de persoane sunt aşteptate în faţa Guvernului pentru a solicita unirea cu Republica Moldova ca prioritate naţională în cadrul manifestaţiei organizate de Platforma Civică "Acţiunea 2012". Cu această ocazie, participanţii la eveniment vor propune spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Apariţii publice privind necesitatea reîntregirii naţionale şi recunoaşterea existenţei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, extinderea ariei de activitate teritorială a postului TVR Iaşi în Republica Moldova, crearea unei pieţe agricole comune sunt doar câteva dintre solicitările a peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora. Candidaţii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovaţi şi recomandaţi alegătorilor pe un site realizat special cu acest scop.

Conform unui sondaj de opinie realizat în iunie 2012 în România, 87,2% dintre respondenţi s-au declarat în favoarea unirii României cu Basarabia. Platforma Civică "Acţiunea 2012" este o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Platforma Civică "Acţiunea 2012" 19 octombrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii