Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt liceenii de astazi dependenti de computer? ECDL ROMANIA a dezvaluit rezultatele Studiului "Liceenii si dependenta de computer"

ro

24 Nov, 2010 23:24 944 Marime text
ECDL ROMANIA a derulat in perioada oct-nov 2010 studiul "Liceenii si dependenta de computer" la nivelul a 33 de licee din Bucuresti. Tendinta generala in randul tinerilor este aceea de a petrece din ce in ce mai mult timp in fata computerului si acest lucru s-a reflectat si in concluziile studiului la care au participat peste 3500 de elevi din capitala.

Computerul pare ca a devenit in ultimii ani "cel mai bun prieten" al tuturor, in special al tinerilor. Pentru a afla ce rol joaca acest "prieten IT" in randul liceenilor, ECDL ROMANIA a prezentat rezultatele studiului "Liceenii si dependenta de computer" in cadrul conferintei ce a avut loc miercuri, 24 noiembrie 2010, la Colegiul National "Mihai Viteazul". Ne-am adresat unui numar de peste 3500 de elevi din clasele IX-XII, cu formare diversa, studiul fiind realizat in licee cu profil umanist, real, de informatica, economic si de specialitate din toate sectoarele din Bucuresti.

La eveniment au participat o parte dintre elevii care au raspuns la chestionarul studiului impreuna cu profesorii care au coordonat proiectul in scoli. Alaturi de echipa ECDL ROMANIA au fost si invitati speciali, doamna Brandusa Bogdan, Inspector de Specialitate Informatica ISMB si Teodora Stoica de la Organizatia Salvati Copiii Romania.

Au fost punctate principalele semnalele care indica gradul ridicat de atasament pe care tinerii il manifesta fata de computerul lor, dar si principalele preocupari pe care le au fata de acesta.

Tendinta generala in randul tinerilor este aceea de a petrece din ce in ce mai mult timp in fata computerului. Studiul a aratat ca Internetul devine mediu constant accesat de catre acestia atunci cand vine vorba in primul rand de socializare, dar mediul virtual nu este deloc neglijat nici in activitati precum jocuri, muzica sau filme si tot mai multi elevi aleg Internetul ca principal mijloc de informare in realizarea diverselor proiecte de la scoala.

Toate avertismentele primite prin intermediul raspunsurilor la chestionarele ce au urmarit sa descopere cat de dependenti au devenit liceenii de computer, ne fac sa ne gandim la modul in care putem sa integram evolutiei tehnologice inevitabile, careia nu ne putem opune, mobile convingatoare pentru tineri, astfel incat tehnologia sa nu denatureze educatia sanatoasa a copiilor.

In aceste conditii, necesitatea instruirii tinerilor la standarde internationale in domeniul IT devine punct central de interes pentru sectorul educational. Invatarea noilor tehnologii este prioritara intr-o societate in continua schimbare, iar dobandirea competentelor IT de catre tineri este o conditie obligatorie pentru a fi capabili sa faca fata provocarilor mediului virtual.

ECDL ROMANIA, in calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale in Romania, alaturi de profesori si parinti, se implica activ in ghidarea tinerilor spre dobandirea unor competente digitale reale. Aceste competente pot fi certificate international prin Permisul ECDL obtinut in reteaua de peste 500 centre de testare acreditate din toata tara..

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL - European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezentpeste 10 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii