Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful vămilor, Dorel Fronea, analizează oportunitatea respectării legii

ro

24 Oct, 2012 17:45 1413 Marime text

Pentru acoperirea deficitului de personal şi pentru asigurarea stabilităţii în funcţii, Sindicatul Pro Lex a solicitat scoaterea la concurs a celor aproximativ 100 funcţii publice de conducere vacante din vămi. Deşi legea permite promovarea temporară a unei persoane în funcţii publice de conducere pe o perioadă de maxim 6 luni într-un an, cei mai mulţi şefi de vamă ocupă provizoriu funcţiile, de ani de zile.

Şeful vămilor, Dorel Fronea, ne-a răspuns că analizează oportunitatea scoaterii la concurs a funcţiilor de conducere. Metoda provizoratului îi convine acestuia, întrucât numeşte sau înlocuieşte pe cine vrea şi când vrea el sau şefii săi politici.

Persoană de contact: Voinea Negoiţă - vicepreşedinte 0761.788.003

Informaţii de background:

Dorel Fronea a făcut carieră în vamă, de regulă, prin ocuparea provizorie a unor funcţii de conducere, cu încălcarea termenului legal. Provizoratul funcţiei de şef l-a şi protejat, întrucât a fost mutat sau promovat de fiecare dată cu puţin timp înainte de apariţia unor probleme (arestări) la unităţile pe care le-a condus (Vama Ploieşti - înainte de arestările din 2006, Direcţia Regională Vamală Bucureşti - în timpul arestărilor de la Vama Otopeni din 2006, Vama Constanţa - înainte de arestările din 2011, Direcţia de Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale- adjunct al lui Viorel Comăniţă, pus sub acuzare pentru fapte de corupţie).

Atasam raspunsul ANV nr. 50127/15.10.2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii