Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saptamana Nationala a Voluntariatului sarbatorita de voluntarii de mediu

ro

15 May, 2011 16:29 874 Marime text

In luna mai, Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu a organizat mai multe evenimente cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Practic, in fiecare zi a saptamanii a fost organizata cate o activitate, fie ca este vorba de informari, activitati educative cu elevii, activitati cultural sau sportive.

"Oxigen +,, asa am botezat noi actiunea de sambata 7 mai 2011, in avanpremiera la Saptamana Nationala a Voluntariatului.

Un obiectiv al echipei este acela de a imbunatati calitatea vietii in mediul urban. Voluntarii de mediu au mai derulat actiuni de plantare fie in spatii publice, fie pe marginea drumurilor judetene si nationale.

Astfel, voluntarii au inceput actiunile desfasurate cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului pe data de 7 mai, fiind prezenti in zona Galeriilor Real 2 , unde, pe locurile adiacente parcarii au fost plantati puieti achizitionati de la Romsilva.

Luni, 9 mai, voluntarii au participat la un curs sustinut si coordonat de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Constanta. Cursul a avut ca tematica deseurile radioactive si a fost sustinut de lectori din Garda de Mediu.

Marti, 10 mai, voluntarii de mediu au participat la evenimentul "Cultura mea in tara noastra". Astfel, insotiti de presedintele voluntarilor, Liana Naum, au participat la Colegiul Economic Carol I la o reuniune pe tema minoritatilor nationale in Dobrogea, avind in prim plan voluntariatul.
Astfel, ei au facut o expunere de' bune practici' referitore la cele 18 minoritati existente pe taram dobrogean si implicarea reprezentantilor acestora in actiuni de voluntariat.

Intilnire fructuoasa, schimb de opinii, cunostiinte noi. Indemnul final: invatati limba materna, nu uitati mestesugurile traditionale, traiti in armonie cu oamenii si cu natura. Este plus valoarea capitalului uman din regiunea noastra.

Miecuri, 11 mai, voluntarii s-au deplasat la Mangalia. .Aici au amenajat un spatiu public de recreere. Mai exact, au varuit pomii dintr-o frumoasa gradina publica destinata celor ce apreciaza spatiul verde, linistea , chiar in apropierea marii.

Joi, 12 mai, echipa de voluntari s-a marit cu 4 noi membri. Acestia sunt 4 elevi din anul al II lea ai Scolii Militare de Maistri, "Amiral Ion Murgescu"

Claudiu Cutaru din Ostrov, Catalin Ghita si Sebastian Munteanu din Calarasi si Eduard Roboschi din Botosani ne sprijina in temerarul nostru demers de a ocroti natura, de a sprijini dezvoltarea durabila in acest colt de Romanie .

Vineri si sambata, voluntarii de mediu s-au scolarizat, prin participarea la trainingul sustinut cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta si care s-a referit la "lucratorul de tineret". De asemenea, tot sambata, voluntarii de mediu s-au deplasat la Liceul cu Program Sportiv, pentru a sustine un training cu tema "Eroziunea Costiera si Dezvoltarea Durabila"

Duminica, voluntarii de mediu participa, cu sprijinul Green Revolution, la un flash mob pe biciclete in parcul Tabacarie. Aceasta activitate este menita sa stimuleze voluntariatul prin miscare.

Amanunte privind activitatile desfasurate de catre Copul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu se pot regasi pe blogul ecovoluntar.blogspot.com

Birou comunicare

Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii