Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Respiră cu Bass Battle & Nicole „Breathe" este cel mai nou single lansat de Bass Battle în colaborare cu Nicole

ro

23 Apr, 2012 20:25 971 Marime text

„Într-un context muzical în care suntem adesea sufocaţi, noi am ales să aducem o gură de aer proaspăt pe care publicul iubitor de muzică bună şi de sunetul bass-ului să-l poată respira".

http://www.youtube.com/watch?v=YCVMPjC6Dw8

Bass Battle are în vizor ceea ce muzicienii numesc live looping performance, mai exact înregistrarea şi redarea de sunete în timp real, un proiect bazat pe chitară bass, în care piesele sunt compuse din linii de bass suprapuse, bass-ul în sine fiind vocea principală.

„Breathe", o piesă făcută în colaborare cu Nicole (voce), este cea mai complexă piesă marca Bass Battle, prima piesă în care artistul a ales să nu se mai limiteze la un singur instrument.

Totul a început într-o seară, la o bere ca toate poveştile de succes. Nicole mi-a dat să ascult ceva tras de ea şi mi-a plăcut mult. Eram cu piesa într-o formă destul de avansată, i-am propus să încerce să lucreze pe ea şi de aici lucrurile au evoluat destul de rapid. Am înregistrat vocea, am mixat, masterizat şi am lansat piesa la radio", a declarat Bogdan Diaconeasa, iniţiatorului proiectului Bass Battle.

„Breathe" se află în heavy roation la Radio Guerrilla, iar fanii Bass Battle o pot vota în „top show".

Despre Bass Battle:

Proiectul Bass Battle a fost iniţiat de Bogdan Diaconeasa în noiembrie 2008.

Membru fondator şi basist al trupei Dutevino, Bogdan şi-a dorit un proiect solo, în care piesele să se concentreze exclusiv pe bass. Aşa a apărut piesa The Happy Sad.

Prima prestaţie live a proiectului Bass Battle apare în vara anului 2010, într-un concert susţinut alături de Yelllow şi Dutevino, în cadrul evenimentului Dutevino Mix Night.

La începutul anului 2011 Bass Battle lansează piesaBe my girlfriend, o colaborare cu Vicky RED. Piesa a fost bine primită de către site-urile de specialitate (basstheworld.com, notreble.com, forbassplayersonly.com, etc) şi de către fanii muzicii de gen.

În toamna anului 2011, Bass Battle este declarat câştigătorului concursului Dracula Bass, primul festival dedicat instrumentului chitară bass în România.

În prezent, activitatea Bass Battle este împărţită pe 2 planuri: cel de live looping, în cadrul căreia se pregăteşte un program solo de 30-45 de minute de bass pentru cluburi şi producţia de piese precum Breathe sau Be my girlfriend.

Pentru mai multe detalii:

http://www.facebook.com/BassBattle

http://www.myspace.com/bogdandiaconeasa

http://www.notreble.com/buzz/2012/03/08/bass-battle-live-looping-session-3/

http://www.forbassplayersonly.com/Spotlight2.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii