Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Badescu lupta pentru traditiile romanesti in Italia!

ro

04 Oct, 2012 00:10 911 Marime text

Pana la sfarsitul acestui an, vedeta intentioneaza sa dea startul unei expozitii cu produse romanesti la Roma! Pe parcursul sederii sale in Romania, Ramona Badescu a facut o vizita oficiala la Ministerul de Externe, unde a purtat discutii pentru realizarea unui eveniment de amploare ce are ca scop aducerea traditiilor romanesti in Italia, in cadrul unei expozitii grandioase.

Sprijinita in toate demersurile ei culturale din Peninsula de catre insusi primarul Romei, Gianni Alemanno, RamonaBadescuare planuri mari. Delegata primarului Alemanno pentru comunitatea romaneasca, si a primarului Sorin Oprescu, intentioneaza sa lanseze pana la sfarsitul acestui an o expozitie cu produse romanesti la Roma, un festival in care sa imbine astfel cultura si traditiile romanesti, cu cele italiene. Motivata de faptul ca poporul roman este cunoscut prin intermediul traditiilor, dar si de munca pe care o depune pentru comunitatea romaneasca din Italia, avand biroul sau in Primaria din Roma, cu doua secretare, una vorbitoare de limba romana, iar cealalta, de limba italiana,RamonaBadescuare noi initiative."Avand in vedere ca traiesc foarte multi romani in Italia si ca italienii trebuie sa se familiarizeze cu traditiile si cultura romanesca, mi-am propus sa realizez la Roma o serie de expozitii cu produse romanesti. Prin intermediul traditiilor culinare romanesti, italienii vor putea intelege mai bine cum este poporul roman! Am vorbit deja despre acest proiect cu primarul Gianni Alemanno, dar si cu Davide Bordoni, consilierul pentru activitatile de productie si comert de la Roma si Ostia si am mana libera. Vreau sa aduc la Roma traditiile si cultura romaneasca, sa fac Italia sa cunoasca mai bine poporul roman si sa alunge prejudecatile nedrepte ale unui popor din care fac si eu parte! Cultura ne uneste si incepem astfel sa cunoastem traditiile ambelor tari. Poporul roman e cunoscut afara prin intermediul traditiilor!", spune Ramona, care le gateste mereu prietenilor sai din Italia mancare romaneasca! Anul trecut,Ramona Badescua organizat la Roma un frumos spectacol inPiazza Campidoglio,"Romani Rumeni"menit sa schimbe parerea italienilor despre romani. Vedeta a reusit astfel sa trasmita spectacolul pe postul de televiziune Rai 1, eveniment care a fost urmarit de aproape un milion de telespectatori. Felicitata de Rai 1, dar si de romanii stabiliti in Italia care au sunat-o plangand sa-i multumeasca pentru ca le-a adus muzica romaneasca in case,RamonaBadescua fost motivata sa mearga mai departe si sa castige alte puncte importante pentru Romania.

Italienilor le place mancarea romaneasca

"Am descoperit ca italienilor le place mancarea romaneasca dupa ce le-am gatit si au gustat cu placere din toate preparatele noastre.Cateodata mi se mai face pofta desalata de boeuf, pe care o mananc cand sunt acasa, la fel si de piftie sau fasole batuta cu mult usturoi inauntru si cu ceapa calita pe de-asupra. Le-am gatit si prietenilor mei din Italia si le-a placut! De cate ori imi invit prietenii din Italia la masa le pregatesc cate un fel de mancare romanesc!Sper ca acest proiect pe care intentionez sa-l demarez curand sa se bucure de succes in Italia!", a mai adaugat frumoasa actrita. De altfel,RamonaBadescuisi doreste sa aduca la Roma si "Zilele Bucurestiului", un eveniment in cadrul caruia vor fi promovate valorile din Romania .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii