Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puternică prezenţă românească la Festivalul de Film din Cottbus

ro

25 Oct, 2012 23:44 559 Marime text

Pe 6 noiembrie 2012 îşi deschide pentru a 22-a dată porţile Festivalul Internaţional de Film Est-European de la Cottbus/Germania către producţii cinematografice de calitate provenite din Europa de Est.

România este reprezentată şi anul acesta de o serie de producţii recente. Filmul „O lună în Thaulanda", în regia lui Paul Negoescu, a fost invitat în competiţia de lungmetraj a festivalului. „O lună în Thailanda" spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea de Revelion, realizează ca nu e mulţumit cu viaţa lui şi decide sa se despartă de prietena sa. El porneşte într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureştene, în căutarea fostei iubite, însă marea sa dilema este dacă femeia alături de care alege să îşi petreacă viaţa este şi marea lui dragoste.

În cadrul competiţiei de scurtmetraj participă din România tot regizorul Paul Negoescu cu pelicula „Orizont", precum şi „BLU", în regia lui Constantin Nicolae Tănase.

Totodată Festivalul Internaţional de Film Cottbus prezintă în cadrul secţiunii Fokus - Osteuropa der Regionen pelicula „După dealuri" , regia semnată de Cristian Mungiu şi „Păcătoasa Teodora", în regia Ancăi Hirte.

Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus a fost înfiinţat în 1991, cu intenţia de a face simţită prezenţa filmelor din Europa de Est pe piaţa germană şi de a urmări cum reflectă regizorii din fostele ţări socialiste schimbările sociale şi politice din statele lor de provenienţă. Cottbus a fost ales ca locaţie a acestui festival datorită tradiţiei universitare, precum şi aşezarea centrală a oraşului în regiunea minorităţii sorbe.

De la înfiinţarea sa, festivalul s-a dezvoltat ca un important punct de întâlnire între scena de film est şi central europeană şi cea germană. Forumul industriei filmului „Connecting Cottbus" reprezintă de mai bine de 10 ani o platformă de concretizare a nenumăratelor proiecte comune de film ale producătorilor din Germania şi Europa de Est. Revista Variety a enumărat Festivalul de la Cottbus printre cele mai importante 50 de festivaluri din întreaga lume.

Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus este partener al evenimentului REKONSTRUKTION. FILMLAND RUMÄNIEN II organizat de ICR Berlin între 11 şi 16 decembrie la Zeughauskino Berlin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii