Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Programul de mediere sanitară - oportunitate de creștere a ratei de ocupare în rândul femeilor rome"

ro

29 Jan, 2011 00:56 1548 Marime text
Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, lansează luni, 31 ianuarie 2011, începând cu ora 1030, proiectul "PROGRAMUL DE MEDIERE SANITARĂ: OPORTUNITATE DE CREȘTERE A RATEI DE OCUPARE ÎN RÂNDUL FEMEILOR ROME" (POSDRU/97/6.3/S/62383). Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului - Sala "Nicolae Bălcescu" (intrarea Izvor, S 2), str. Izvor, nr. 2-4, sector 5 București.

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 6, Domeniul Major de Intervenţie 6.3 si are drept obiectiv general creșterea ratei de ocupare în rândul femeilor rome și facilitarea accesului acestora pe piața muncii în scopul evitării excluziunii sociale și creării unei societăți bazate pe principiul egalității de șanse.

Pentru îndeplinirea obiectivului general, în cadrul proiectului va fi dezvoltat un instrument strategic și inovativ, necesar susținerii programului de mediere sanitară în contextul descentralizării serviciilor de sănătate, prin crearea unui Centru de Formare și Certificare a Mediatorilor Sanitari. De asemenea, va fi dezvoltată o Unitate de Asistență Tehnică, Monitorizare și Evaluare a activității mediatorilor sanitari, și nu în ultimul rând, implementată o campanie de lobby și advocacy în rândul autorităților locale cu scopul de a crește rata de ocupare a mediatorilor sanitari.

Ca și rezultat major al proiectului, la finalul implementării acestuia va exista un număr total de 788 de femei de etnie romă formate și certificate în domeniul medierii sanitare, iar dintre acestea 100 vor fi angajate la nivelul autorităților locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii