Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orchestra da Tre Soldi da startul PROMS - Jazz & Classic Tour

ro

03 Dec, 2010 13:43 609 Marime text
"Un concert pentru inima, minte si suflet prezentat intr-un stil urban, rafinat"

Luigi Gageos - producator eveniment

Definit ca eveniment - concert, PROMS - Jazz & Classic aduce un concept muzical nou - un featuring intre artisti de top de jazz si clasic din diferite tari, care interpreteaza impreuna piese fusion jazz-clasic, cu aranjamente inedite plecand de la teme cunoscute de jazz, blues, pop, muzica clasica sau de film.

Fiecare eveniment al turneului european PROMS - Jazz & Classic care se va derula in perioada decembrie 2010 - mai 2012 in 5 tari: Franta, Germania, Italia, Moldova si Romania, este un show atragator pentru publicul larg, indiferent de varsta sau educatie muzicala.

Primele concerte vor avea loc in Romania:

§ Sibiu / 8 decembrie / 20:00 / Sala Thalia

§ Bucuresti / 9 decembrie / 20:00 / Sala Panorama

avand ca invitat special renumita Orchestra da Tre Soldi, pe care prestigiosul Jazz Magazine l-a recompensat in 2008 cu nominalizarea la albumul de jazz al anului, "Best Jazz".

Cei 7 muzicieni au evoluat de-a lungul carierei lor alaturi de artisti celebri precum Pavarotti, Riccardo Muti si in orchestre faimoase ca RAI Symphonic Orchestra Torino sau Sanremo's Sinfonica, grupul fiind invitat special la Festivalul de la Sanremo, in spectacolele realizate de RaiUno sau la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino.

Jazzitalia.net caracteriza evolutia trupei ca un must-have pentru toti cei care iubesc muzica. Trebuie sa vedeti cum se imbina acordeonul, clarinetul, vioara, vocea, violoncelul, contrabasul si chitara in interpretarile originale ale grupului italienesc, pentru a intelege cum o seara obisnuita se poate transforma intr-un spectacol de exceptie, greu de refuzat.

Orchestra da Tre Soldi va incanta audienta cu un concert plin de sensibilitate, pasiune, virtuozitate si ironie, bazat pe un repertoriu exceptional. Publicul va fi rasfatat cu cate putin din toate placerile tout court: jazz, fado, tango, muzica medievala.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii