Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oradea şi Cluj au cântat „La mulţi ani, Celelalte Cuvinte!"

ro

07 Nov, 2011 13:36 806 Marime text

Turneul Celelalte Cuvinte - 30 de ani a debutat în weekend la Oradea şi a continuat la Cluj, sub semnul emoţiilor puternice, atât de partea trupei, cât şi a fanilor.

Primul concert din turneu a avut loc „acasă", la Oradea. Publicul a umplut până la refuz clubul Blue Monday. Peste 300 de spectatori au venit nu doar pentru a asculta, ci şi pentru a cânta. Fanii au cântat „La mulţi ani", de trei ori, mulţumind trupei Celelalte Cuvinte că există pentru ei, că de 30 de ani nu i-a dezamăgit niciodată, că a păstrat ştacheta, că le oferă rock adevărat.

La rândul ei, trupa nu s-a lăsat mai prejos, oferind un concert de trei ore. De această dată, muzica a fost însoţită de vizual - proiecţii concepute să ilustreze călătoria de-a lungul a 30 de ani de muzică Celelalte Cuvinte.

Una dintre surprizele pregătite special pentru turneul aniversar a fost relevată: în premieră naţională, Celelalte Cuvinte a prezentat publicului lucrarea rock Oglinda, compusă din şase părţi, cu o durată de 20 de minute.

O veritabilă legendă a rockului românesc, trupa orădeană a primit recunoaştere şi din partea autorităţilor locale. Pentru a oferi serii o notă şi mai specială, Primăria Municipiului Oradea a ţinut să înmâneze trupei o diplomă de excelenţă, prin viceprimarul Gheorghe Carp. Diploma a fost acordată „formaţiei Celelalte Cuvinte pentru cei 30 de ani în care au promovat, cu talent, profesionalism şi perseverenţă, muzica rock de calitate, contribuind prin creaţiile lor la sporirea prestigiului cultural al Oradei".

La rândul său, Clujul a primit Celelalte Cuvinte cu la fel de multă căldură ca întotdeauna. După trei ore de concert şi un bis, concertul din Irish Music Pub s-a încheiat în ovaţiile celor din public, care nu au plecat acasă până nu au cântat, încă o dată, „La mulţi ani" pentru 30 de ani de Celelalte Cuvinte. Vizibil emoţionaţi, membrii trupei au mulţumit publicului şi au promis că vor reveni cât de curând.

Turneul Celelalte Cuvinte continuă în această săptămână la Sibiu (Vintage Pub), Timişoara (Setup) şi Reşita (Rock Cafe).

Următoarele date ale turneului sunt:

9 noiembrie, Sibiu - Vintage Pub

10 noiembrie, Timişoara - Setup

11 noiembrie, Reşiţa - Rock Cafe

18 noiembrie, Constanţa - Heaven's Hell

19 noiembrie, Galaţi - Zodiar

25 noiembrie, Buzău - Cafeneaua Artiştilor

26 noiembrie, Iaşi - Club Hand

2 decembrie, Braşov - Centrul Cultural Reduta

3 decembrie, Târgovişte - La Scriitori.

Biletele se găsesc în cluburi, iar pentru Timişoara şi Braşov, acestea pot fi cumpărate din Reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro

Turneul se va încheia la Bucureşti, unde aniversarea va fi celebrată la Sala Palatului, în data de 8 decembrie, printr-un spectacol-concert pe măsura trupei şi a vârstei.

Biletele sunt disponibile prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi on-line pe www.eventim.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii