Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NESCAFÉ - În perioadele solicitante, cafeaua determină o mai bună concentrare

ro

01 Nov, 2012 22:38 920 Marime text

Bucureşti, 1 noiembrie 2012 - În perioadele solicitante în care nivelul de stres este la cote maxime, este dificil să ne concentrăm la mai multe activităţi în acelaşi timp. Pentru o atenţie sporită şi în zilele aglomerate, este recomandat să avem o alimentaţie echilibrată şi să apelăm la soluţii naturale pentru o formă mentală maximă.

O metodă naturală şi la îndemână este consumul moderat de cafea solubilă. Studiile recente menţionate de NESCAFÉ au demonstrat cum cafeina dintr-o cană de cafea are efecte stimulatoare asupra funcţiilor cognitive, procesul de gândire fiind mai rapid, memoria mai bună şi atenţia sporită. De asemenea, conform EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor), consumul a aproximativ 75 miligrame de cafeină este suficient pentru a simţi efectele benefice asupra atenţiei şi a timpului de procesare a informaţiilor.

O altă cercetare menţionată de NESCAFÉ a demonstrat şi cum acţionează cafeina asupra sistemului mental. Practic, cafeina activează acea parte a sistemului nervos central care îmbunătăţeşte capacitatea de memorare, respectiv cea a lobului pre-frontal. În plus, un consum regulat de cafea determină combaterea oboselii resimţită de persoanele care lucrează pe timpul nopţii şi au tendinţa de a nu mai fi la fel de atenţi sau de a avea reacţii mai lente, iar efectul de vitalizare poate dura de la aproximativ 5 ore până la 7 ore.

Alături de consumarea unei cafele solubile 100% naturale putem include în alimentaţia zilnică şi peşte, multe legume şi fructe. În plus, este recomandat să luăm scurte pauze între activităţile pe care le avem de îndeplinit, să facem mişcare cel puţin 30 de minute zilnic şi să avem un somn odihnitor. Atenţia acordată organismului şi alimentelor consumate ne ajută să îmbunătăţim performanţa sistemului nostru mental şi ne ajută astfel să combatem stresul.

Cafeaua solubilă 100% naturală, este parte a unei alimentaţii echilibrate şi diversificate şi are efecte benefice asupra organismului nostru. Important este să păstrăm un consum moderat şi să o dozăm corect: pentru a prepara o cană de cafea solubilă, trebuie să adăugăm doar 1-2 linguriţe de cafea solubilă la 150 ml apă.

Despre NESTLÉ

Compania Nestlé, cu sediul central în Vevey, Elveţia, a fost înfiinţată în 1866 de Henri Nestlé, iar astăzi este cea mai mare companie de nutriţie, sănătate şi wellness, ocupând poziţia de lider mondial în industria alimentară. În prezent, Nestlé are 280.000 de angajaţi, fabrici şi operaţiuni în aproape fiecare ţară. Misiunea companiei este de îmbunătăţi în fiecare zi calitatea vieţii consumatorilor, oferindu-le oportunitatea de a alege alimente şi băuturi mai gustoase şi mai hrănitoare, pentru a avea o alimentaţie diversificată. Activitatea Nestlé în România a început în Bucureşti, în iulie 1995, în prezent, portofoliul Nestlé România fiind format dintr-o gamă diversificată de produse.

Despre NESCAFÉ

Cafeaua solubilă a fost inventată de Nestlé în 1938 şi a fost denumită NESCAFÉ, derivat din numele companiei Nestlé şi café. Astăzi, NESCAFÉ este cafeaua nr. 1 în lume, venind în întâmpinarea consumatorilor cu foarte multe varietăţi de produse pentru toate gusturile. În Romania, specialităţile NESCAFÉ 3in1, NESCAFÉ 2in1 şi NESCAFÉ Frappe sunt produse la fabrica Nestle din Timişoara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii