Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membru al boardului internaţional de Aikido, în stagiu de pregătire la Constanţa

ro

29 Sep, 2011 18:07 631 Marime text

Constanţa, 29 septembrie

AIKIDO Club Constanţa organizează în perioada 30 septembrie - 2 octombrie a.c. stagiul de AIKIDO avându-l ca invitat pe Shihan Stefan Stenudd, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de AIKIDO, 6 DAN (Hombu Dojo, Tokyo, Japonia). Evenimentul, organizat în premieră în România, este găzduit de dojo-ul clubului.

Shihan Stenudd este secondat de Patrick Livbom Sensei, preşedinte al Fyris Aikidoklubb Uppsala, Suedia.

Stagiul cuprinde o serie de antrenamente, care debutează vineri, 30 septembrie, la ora 18.00, cu participarea a numeroşi practicanţi, din Constanţa, din ţară şi din străinătate. Acţiunea continuă sâmbătă, 1 octombrie, 10.00 - 12.00 şi 17.00 - 20.00, pentru a se încheia duminică, 2 octombrie, la ora 14.00.

Prin organizarea acestui eveniment, AIKIDO Club Constanţa aniversează cei 10 ani de existenţă şi de practicare a aikido-ului, fiind primul club de profil din judeţul Constanţa.

AIKIDO CLUB CONSTANŢA

Despre Shihan Stefan Stenudd

Shihan Stefan Stenudd, 57 de ani, (foto: www.stenudd.com) vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de AIKIDO este instructor în aceste arte maţiale din 1973. De asemenea, Shihan Stefan Stenudd este preşedinte al Federaţiei Suedeze de Budo din 2009.

În ultimii 35 de ani, Shihan Stefan Stenudd a desfăşurat o activitate bogată, în cadrul unor instituţii guvernamentale suedeze, trecând prin cariera didactică şi activând, cu succes, în artă, literatură şi publicistică. Pe lângă numeroasele articole din presa generalistică şi de cultură din Suedia, a publicat peste 10 volume de beletristică şi science-fiction.

Shihan Stefan Stenudd este pasionat de filosofia Extremului Orient şi artele marţiale, fiind totodată atras de antropologia culturală, istoria miturilor şi cultura populară şi de masă.

Despre AIKIDO Club Constanţa

AIKIDO Club Constanţa, www.aiki.ro, a fost înfiinţat în martie 2003. În scurt timp a devenit unul dintre cele mai puternice cluburi de arte marţiale din Constanţa, atât prin numărul de membri cat şi prin calităţile acestora.

Istoria clubului este mai veche: funcţionarea lui a început în 2001, ca secţie a clubului AIKIROM din Bucureşti.

Aikido armonizează un ansamblu perfect de mişcări, prin care agresiunea adversarului este absorbită, preluată şi transmisă înapoi. Aikido reprezintă un mod de a răspunde violenţei prin non-violenţă şi este o tehnică folosită cu success de Poliţia din Tokio, Jandarmeria Franceză şi U.S. Marines. Mai mult, Aikido nu se traduce doar printr-o metodă de luptă japoneză, ci înseamnă şi o cale marţială prin care practicantul îşi depăşeşte propriile limite, dobândeşte sănătatea corporală optimă şi se pregăteşte după rigori militare.

La nivel local, Aikido Club Constanţa a derulat mai multe stagii de pregătire cu luptători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Poliţia Locală Eforie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii