Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceenii intra din nou in muzee - 5 Licee 5 Muzee la a IV-a Editie

ro

16 Feb, 2011 22:38 841 Marime text

Cea de a patra editie a proiectului "5 Licee 5 Muzee" a inceput marti, 15 februarie, o data cu evenimentul de lansare ce a avut loc in sala de festivitati a Colegiului National "Mihai Eminescu" din capitala. La aceasta editie, proiectul se inscrie in cadrul "Anului International al Tineretului" avand ca partener Centrul de Informare ONU pentru Romania, pe langa Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA.

Proiectul „5Licee 5Muzee" este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Tinerii din 5 licee din Capitala sunt invitati sa viziteze cateva muzee din Bucuresti fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor, iar succesul proiectului „5 Licee 5 Muzee" a facut ca editia a IV-a sa se desfasoare in cadrul Anului International al Tineretului.

Conferinta de deschidere a programului i-a adus impreuna pe organizatori, elevii si profesorii implicati in proiect, alaturi de reprezentantii muzeelor ce si-au dat acordul sa participe la aceasta editie.

Cele 5 muzee implicate au incercat sa le deschida apetitul liceenilor cu oferte si teme de vizite cat mai de interes pentru ei, incercand sa ii determine sa intre in aceste institutii, care sunt de cele mai multe ori ignorate de tinerii de varsta lor. Astfel, s-a dat startul atat pentru vizite, dar si pentru competitia de cultura generala intre licee.

La cea de- a IV-a editie a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:

Colegiul National "Ion Neculce", Liceul Teoretic "Dante Aligheri", Colegiul National "Mihai Eminescu",

Grupul Scolar "Dragomir Hurmuzescu", ColegiulTehnic "Iuliu Maniu".

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:

Muzeul de Arta veche Apuseana " Ing. Dumitru Furnica - Minovici", Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti",

Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" .

Prin demararea acestui proiect ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de Centrul de Informare ONU pentru Romania, precum si muzeele implicate in cadrul proiectului, urmaresc atingerea urmatoarelor obiective:

1. Promovarea respectului pentru valorile culturale si institutiile de cultura prin atragerea unui numar cat mai mare de elevi de liceu catre muzee si accesul la valorile fundamentale culturale;

2. Promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europeane a elevilor, in perspectiva realizarii unei cariere, intelegand insa actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational;

3. Oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii