Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JCI Constanța aduce bucurie copiilor din Spitalul Județean Constanța și din satul Ivrinezu

ro

22 Dec, 2010 17:20 1499 Marime text
ivrinezu_2.jpg„Copiii trebuie să zâmbească!" Aşa au gândit membrii JCI Constanţa când au conceput Atelierul Zânelor, un eveniment caritabil, prin care copiii norocoși au putut oferi cadouri copiilor din familii sărace. Cu ocazia acestui eveniment caritabil, desfășurat în Tomis Mall Constanța (12 decembrie 2010) au fost colectate cadouri pentru copiii din Spitalul Județean Constanța, secția Pediatrie (15 decembrie 2010) și pentru școlarii din satul Ivrinezu (18 decembrie 2010).

ivrinezu_18_dec_atelierul_zanelor.jpgEtapa a doua a acţiunii, distribuirea darurilor colectate de la cele 30 de echipe copil-părinte participante la ateliere de creaţie, s-a desfăşurat în Spitalul Judeţean Constanţa pe 15 decembrie in jurul orei 19.00. Cu sprijinul domnului doctor Ilie Sora, 21 de copii internaţi in spital, au zâmbit pentru câteva minute.

ivrinezu_18_dec.jpgMicuții au uitat de boală şi au intrat în lumea poveştilor, ţinând strâns în braţe jucăriile primite. „Este greu să pătrundem, şi să înţelegem cât de cât lumea în care ei trăiesc, dar putem să le îndulcim suferinţa oferindu-le mici surprize. Anul acesta JCI Constanţa s-a întâlnit cu Moş Crăciun şi a adus dulciuri, fructe, jucării şi gânduri bune de însănătoşire", a declarat Oana Radu, preşedinte JCI Constanţa.

ivrinezu.jpgÎn dimineața zilei de 18 decembrie, în condiții meteo nefavorabile, membrii JCI Constanta, cu sprijinul celor de la Club4x4.ro, au mers în satul Ivrinezu. „Am analizat situaţia copiilor din acest sat şi am rămas impresionată de poveştile lor de viaţă. În şcoala din Ivrinezu sunt 18 copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani care merg la şcoala din dorinţa de a-şi ajuta familiile, de a deveni oameni mai buni.

pediatrie_15_dec.jpg Mulţi dintre aceşti copii nu au trăit cu adevărat spiritul Craciunului cu daruri, cozonaci si brad impodobit." a declarat Corina Alexandroae, membru JCI Constanța. Micuții au pregătit o serbare de Crăciun și mare le-a fost bucuria când au primit hăinuțe, jucării, dulciuri și rechizite. Au împobobit bradul alături de membrii JCI Constanța și s-au jucat confecționând împreună felicitări și podoabe în atelierele de creație. Cei 18 copii au primit spiritul Crăciunului în sufletul lor cu bucurie și speranță pentru viitor.

pediatrie.jpgJCI Constanta mulțumește tuturor partenerilor și persoanelor implicate în proiectul "Atelierul Zânelor" coordonat de Ayhan Bari, proiect care și-a atins obiectivele aducând bucurie pe chipurile copiilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

Despre JCI

JCI Constanța este o organizaţie non-profit de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani, membră JCI România și afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International (JCI), care numără 200.000 de membri în peste 100 de ţări. Misiunea JCI este „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive".

JCI funcţionează în România din anul 2002 în Bucureşti (grupul de inițiativă) și, începand cu 2003 în alte orașe din țară: Timişoara, Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj, Lugoj, Sibiu, Suceava, Târgu Mures și Oradea.

Be Better! Vizitaţi pagina de internet www.jci.ro pentru a afla ştiri la zi şi informaţii de ultimă oră despre JCI Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii