Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICR Berlin prezintă primul festival de teatru, dans și performance din România și Republica Moldova la Berlin

ro

26 Nov, 2012 20:45 917 Marime text

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă „Many Years After... ", primul festival de teatru, dans și performance din România și Republica Moldova, pe cele trei scene ale teatrului HAU Hebbel am Ufer din Berlin. În intervalul 13-16 decembrie 2012, publicul berlinez va avea ocazia de a urmări spectacolele de teatru documentar „X milimetri din Y kilometri" de Gianina Cărbunariu, „Clear History" de Nicoleta Esinencu și „Capete înfierbântate" de Mihaela Michailov, regia David Schwartz, precum și spectacolul de dans „Romanian Dance History VI", performance-ul „Duet" de Sergiu Matiș și Vlaicu Golcea, instalația Alexandrei Pirici „Global Exoticism" și dezbaterea „Critical Spaces". Evenimentul face parte din programul ICR Berlin „Rumänischer Herbst", alături de festivalul de film „Rekonstruktion Filmland Rumänien II" de la Zeughauskino.

Teatrul HAU Hebbel am Ufer din Berlin este cel mai important teatru de proiecte din Berlin, care prezintă în fiecare an sute de spectacole din întreaga lume, semnate de cei mai importanți creatori de artele spectacolului ai momentului. „Many Years After... " este primul festival organizat de teatrul HAU Hebbel am Ufer sub noua direcțiune, asigurată de Annemie Vanackere. De la redeschiderea HAU, în noiembrie 2012, în cele trei săli ale teatrului au fost prezentate spectacole de Jérôme Bel, Gob Squad, Wunderbaum, Schwalbe, Nature Theater of Oklahoma, Kornél Mundruczó. În luna decembrie, alături de artiștii români vor mai prezenta spectacole Ivo Dimchev, Meg Stuart, Fabian Hinrichs, Andrea Božić, Leonardo Moreira, Kris Verdonck.

Trei spectacole de teatru documentar pe scena HAU Producția Asociației Colectiv A „X milimetri din Y kilometri" de Gianina Cărbunariu va fi
prezentată în deschiderea festivalului, începând cu ora 19,30, precum și în data de 14 decembrie, de la aceeași oră. Distribuția este formată din actorii Toma Dănila, Paula Gherghe, Mădălina Ghițescu, Rolando Matsangos. Spectacolul va fi prezentat în sala HAU1, remodelată pentru 100 de locuri.
„Clear History" de Nicoleta Esinencu, cu Veaceslav Sambriş, Doriana Talmazan și Irina Vacarciuc, va fi prezentat în seara de deschidere, de la ora 21, în continuarea reprezentației cu „X milimetri din Y kilometri". „Clear History" va mai avea o reprezentație, în data de 14
decembrie, de la ora 19,30. „Clear History" este produs în cooperare cu Centrul Cultural German Accente și susținut de ERSTE Foundation.

„Capete înfierbântate" de Mihaela Michailov, în regia lui David Schwartz - monolog în interpretarea actorului Alexandru Potocean - este al treilea spectacol de teatru din programul festivalului. La Berlin sunt programate două reprezentații, în zilele de 15 și 16 decembrie, de la ora 19. Festivalul „Many Years After..." este realizat de Teatrul HAU Hebbel am Ufer în colaborare cu Institutul Cultural Român din Berlin, Allianz Kulturstiftung, Goethe-Institut, Ambasada
României la Berlin și Căminul Cultural București.

Selecția a fost întocmită de Aenne Quiñones în urma vizionării a zeci de spectacole și a unei vizite de cercetare la Festivalul Temps D'Images din Cluj.
Spectacolele de teatru vor fi supratitrate în limba germană.

„Many Years After...", programul evenimentelor:
„X mm din Y km" de Gianina Cărbunariu
13.12, ora 19,30 + 14.12, ora 19,30 / HAU1
„Clear History" de Nicoleta Esinencu
13.12, ora 21 + 14.12, ora 19,30 / HAU3
„Duet" de Vlaicu Golcea / Sergiu Matiș
14.12, ora 21,30 / HAU2
„Romanian Dance History VI", cu Manuel Pelmuș, Alexandra Pirici, Brynjar Abel Bandlien,
Florin Flueraș, Farid Fairuz
15.12, ora 21,30 + 16.12, ora 21,30 / HAU 2
„Capete înfierbântate" de Mihaela Michailov, Regia David Schwartz


15.12, ora 19 +16.12, ora 19 / HAU3
„Global Exoticism", instalație de Alexandra Pirici & Andrei Dinu
14-16.12, orele 12-17/ Kunstraum Kreuzberg/Bethanien
„Critical Spaces", dezbatere despre spațiile artistice din România
15.12, ora 17 / HAU2

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii