Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Heaven Shall Burn si Celelalte Cuvinte, capetele de afis din prima zi a Tuborg GreenFest powered by Rock The City

ro

30 May, 2012 19:49 1095 Marime text

Organizatorii Tuborg GreenFest powered by Rock The City au finalizat lista trupelor care vor cânta în prima zi a festivalului. Vineri 29 iunie, scena va aparţine succesiv trupelor româneşti OldGreen, Luna Amară şi Timpuri Noi, iar capetele de afiş ale serii vor fi trupele CELELALTE CUVINTE şi HEAVEN SHALL BURN (Germania).

Tuborg GreenFest powered by the Rock The City a pregătit un show senzaţional şi prezintă line-up-ul din prima zi de festival. Suntem extrem de încântaţi de cum se concretizează programul acestei ediţii de Tuborg GreenFest şi aşteptăm cu nerăbdare reacţiile iubitorilor de muzică de calitate. Tuborg este partenerul de încredere al reprezentaţiilor de muzică live, iar consumatorii s-au obişnuit deja ca orice eveniment marca Tuborg să fie unul memorabil şi plin de energie. Sperăm ca noutăţile programului să ne aducă din ce în ce mai mulţi participanţi" a declarat Doron Zilberstein, Vice-Preşedinte de Marketing, URBB.

Capul de afiș al primei seri de festival este trupa germană HEAVEN SHALL BURN. Originar din Turingia, cvintetul s-a format în 1996 și a cunoscut succesul în anul 1998, odată cu lansarea EP-ului In Battle There Is No Law. Au urmat apoi albumele Asunder (2000), Whatever It May Take (2002), Antigone (2004), Deaf to Our Prayers (2006), care au transformat formația într-un adevărat fenomen. HEAVEN SHALL BURN a cucerit publicul din Germania și apoi din întreaga lume cu un stil muzical agresiv (trash metal, metalcore, deathcore și death metal) și versuri ce militează în special împotriva rasismului și a inechității sociale în general. Muzica trupei abordează inclusiv teme filosofice, în raport cu o serie de concepte și percepte laice.

În 2008, trupa a lansat albumul Iconoclast (Part 1: The Final Resistance), care i-a adus consacrarea definitivă la nivel mondial. A urmat un DVD, intitulat Bildersturm - Iconoclast II (The Visual Resistance), material ce dezvăluie incredibila energie a concertelor HEAVEN SHALL BURN, conținând înregistrări de la concerte din Germania și Austria. Cel mai recent material de studio al trupei este Invictus (Iconoclast III), lansat în mai 2010 simultan în Germania și Statele Unite ale Americii.

CELELALTE CUVINTE, trupa-legendă a rock-ului românesc se prezintă în fața publicului din întreaga țară la Tuborg GreenFest powered by Rock The City, după ce a umplut Sala Palatului, la concertul aniversar de 30 de ani. Cu o componență stabilă de peste două decenii, CELELALTE CUVINTE reușește să se reinventeze permanent, în perfectă coerență cu calitatea muzicală care a consacrat trupa.

Istoria trupei pornește în 1976 la Oradea, unde liceenii Marcel Breazu, Leontin Iovan și Călin Pop, au avut ideea formării unui grup intitulat Sonic. Ulterior, numele trupei a fost schimbat, iar actul de naștere oficial al trupei este înregistrat în 1981, când componenții erau deja pe băncile facultății și au susținut un concert la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara.

CELELALTE CUVINTE datorează o bună parte din succesul pe care l-au avut la început, actorului și realizatorului de emisiuni radio și TV Florian Pittiș. Acesta i-a remarcat în 1984 și a introdus înregistrări ale trupei pe un material discografic realizat de casa Electrecord.

Opt albume mai târziu, CELELALTE CUVINTE este una dintre cele mai longevive trupe rock din România, care și-a păstrat de-a lungul timpului atât componența, cât și stilul. Anul trecut, formația a sărbătorit trei decenii de activitate printr-un turneu național ce a culminat cu spectacolul desfășurat la Sala Palatului din București, la care au asistat peste 4.000 de fani.

TIMPURI NOI este o altă formație fără de care istoria rock-ului românesc ar avea cu mult mai puține pagini, invitată în prima seară a festivalului Tuborg GreenFest powered by Rock The City.

Având la bază texte nonconformiste și energia debordantă a chitaristului Dan Iliescu, devenit simbolul trupei, TIMPURI NOI are fani din multe generații. Din 1983, când a debutat și până astăzi, trupa a trecut prin diverse avataruri, funcționând chiar în afara legii în perioada regimului comunist, datorită versurilor considerate subversive. Schimbarea de regim din 1989 aduce formația în prim-plan, iar după lansarea albumului Timpuri Noi în 1992 și a materialului Unplugged (1994), formația cunoaște un maxim de popularitate. Publicațiile vremii și majoritatea posturilor de radio creditau TIMPURI NOI ca fiind cea mai populară trupă din România la mijlocul anilor ʹ90.

După mai multe episoade zbuciumate, presărate cu despărțiri, regrupări, TIMPURI NOI a strâns rândurile în jurul lui Dan Iliescu și a lansat chiar în luna mai a acestui an un nou album, intitulat Deschide-ți Mintea!, pe care îl va promova și în cadrul festivalului.

Avand experiența scenelor mari, LUNA AMARĂ vine la Tuborg GrenFest după ce a împărțit scena cu trupe ca Faith No More, Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM, Alice In Chains sau Rammstein, în cadrul unor festivaluri de calibru precum Sziget Festival (Budapesta), Peninsula (Târgu-Mureș) sau Sonisphere (București). La doisprezece ani de carieră, LUNA AMARĂ este una dintre cele mai iubite trupe rock din România.

Cel mai recent material de studio al trupei este Pietre în Alb lansat anul trecut. Albumul a fost primit cu entuziasm de public și apreciat de critici.

Seara va fi deschisă de OLDGREEN, o trupă tânără, înființată în 2009. Formația și-a demonstrat valoarea ajungând printre cele trei finaliste ale concursului organizat de Rock FM şi D&D East Entertainment - Wanted: Demoand Live în 2011, la care au participat circa 100 de formații. Miza concursului a fost una cu greutate: şansa unui debut spectacol, în deschiderea uneia dintre cele mai bune trupe rock din lume, Bon Jovi.

Cei cinci muzicieni care compun trupa au la bază studii muzicale și vor să demonstreze că merită onoarea de a cânta pe marea scenă a Tuborg GreenFest powered by Rock The City, alături de invitați de marcă din țară și străinătate.

Cel mai mare festival al verii, Tuborg GreenFest powered by Rock The City, aduce trupe de referinţă ale rock-ului mondial în recitaluri extraordinare. După ce a făcut înconjurul Europei alături de artişti şi trupe de renume mondial, Tuborg GreenFest promite să aducă în România în parteneriat cu Rock the City o atmosferă incendiară garantată de muzică live, experienţa unică şi Tuborg, berea cea mai implicată în muzică.

Biletele pentru Tuborg GreenFest powered by Rock The City sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi pe www.eventim.ro.

Vă reamintim de preţurile promoţionale - Discounted Early Bird - valabile până în data de 31 mai 2012, inclusiv!

Toate informaţiile legate de festival le puteţi găsi şi pe pagina noastră de Facebook, http://www.facebook.com/TuborgGreenfest2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii