Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția de artă cu vânzare "Lumină și Har" Ediția a IX-a

ro

28 Mar, 2012 23:07 1244 Marime text

Vă invităm joi, 29 martie 2012, ora 1300, la inaugurarea celei de-a noua ediții a Expoziției de artă "Lumină și Har", organizată în incinta magazinului Diverta din Tomis Mall Constanța.

Expoziția va fi deschisă în perioada 29 - 31 martie, anul curent.

Ca o noutate, zilnic se vor organiza ateliere de lucru, între orele 1300 - 1700, după cum urmează:

 Quilting - 29 martie

 Confecționare de bijuterii - 30 martie

 Artă decorative - 31 martie

Veți putea asista, învăța și confecționa propriile bijuterii și obiecte de artă, sub îndrumarea coordontorilor de la cele două cluburi de artă și cu ajutorul voluntarilor implicați. Banii strânși prin vânzarea obiectelor expuse vor fi folosiți pentru a acorda tinerilor seropozitivi din proiect, burse de studiu, burse sociale (pentru aceia dintre care nu pot lucreze din pricina unui handicap asociat) și ajutoare de urgență (în caz de boală, internare, etc...).

Proiectul "Împreună pentru viitor" a fost lansat în anul 2007 și are ca beneficiari 80 de tineri din județul Constanța, care trăiesc cu HIV și familiile acestora. Acești tineri au fost spijiniți în mod continuu de catre organizația World Vision România, din perioada anilor 90 până în prezent, prin șase proiecte ample, scrise si derulate initial pentru copiii seropozitivi internați în spital. Nevoile micuților s-au schimbat o data cu trecerea timpului. Dacă în primii ani au avut nevoie urgentă de o alimentație sănătoasă și un tratament medical adecvat, mai târziu s-a conturat nevoia de a participa la activități diverse de socializare, gen tabere, excursii, cluburi tematice pentru copii, urmând ca la vârsta adolescenței să își dorească să se constituie în grupuri de discuții, să învețe despre drepturile lor, să lupte împotriva discriminării, furnizând informații cît mai corecte oamenilor din jur, despre modul în care se transmite virusul HIV și nu în ultimul rând, să beneficieze de consiliere psihologică, individual și în familie. Ajunși la vîrsta majoratului, tinerii și-au schimbat prioritățile. Au îndrăznit să vadă dincolo de ziua de mâine, să își facă planuri de viitor. Și-au schimbat mentalitatea. World Vision le-a arătat că au curajul și determinarea să se înscrie la o facultate și să o termine, să urmeze cursuri de calificare și să se angajeze, că sunt la fel de talentați ca ceilalți tineri și pot crea obiecte deosebite, apreciate pentru măiestria cu care au fost lucrate, că își pot întemeia o familie. Expoziția "Lumină și Har", organizată pentru prima data în anul 2003, și-a propus nu numai să promoveze talentul copiilor seropozitivi și să combată discriminarea, dar a avut ca obiectiv principal, creșterea încrederii în forțele proprii a tuturor celor care au lucrat la cluburile de artă World Vision.

Privim astăzi cu nepusă bucurie faptul că cinci dintre beneficiarii proiectului au studii univeristare și îi susținem și pe ceilalți la facultate, cu burse de studiu. În urma consilierii vocaționale acordate și a cursurilor de calificare oferite de organizație, numai pe parcursul anului trecut, șase tineri s-au angajat și sunt fericiți că își pun cunoștințele și abilitățile în slujba societății. Planurile de viitor nu mai sunt un vis imposibil de atins. Sunt o realitate.

"World Vision este partenerul meu, un partener care îmi oferă suport emoțional și material, este un loc în care vin întotdeauna cu plăcere. Experiențele trăite aici m-au ajutat să capăt curaj în forțele mele, să am o perspectivă diferită asupra vieții. Obijnuiam să cred că dacă sunt bolnavă nu pot face nimic , dar am fost încurajată și am văzut că pot să fiu fericită, am avut modele ale unor tineri care au reușit și care m-au stimulat să încerc și eu", a declarant Ioana, beneficiar al proiectului.

Tinerii din proiectul "Împreună pentru viitor" sunt niște luptatori. Vă invităm să îi susțineți, vizitând expoziția și cumpărând un obiect. Banii strânși din vânzare exponatelor vor fi bine investiți, în viitorul lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii