Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment inedit dedicat tatarilor dobrogeni

ro

29 Aug, 2012 00:20 2014 Marime text

afis_a3_01_managalia_copy.jpgPentru ca legatura de suflet a tatarilor din Dobrogea cu patria de obarsie, Crimeea, nu a incetat niciodata, Asociatia Kardeslik sustine traditia si cultura tatara prin dans, muzica si poezie in limba tatara, organizand un spectacol cu artisti crimeeni.

Acest eveniment organizat de Asociatia Kardeslik nu este singular, spectacolul fiind reprodus in mai multe localitati dobrogene unde se gasesc mari comunitati de tatari.

Aceste spectacole care vor debuta la Mangalia , au sustinerea Primariei Mangalia si Asociatiei Culturale Wild Art, primul desfasurandu-se in data de 28 august, ora 19.00 la Casa Armatei,Mangalia urmand apoi localitatile Techirghiol, 29 august, ora 19.00 la Teatrul de Vara Jean Constantin, Lumina, 30 august, ora 19.00 la Caminul Cultural Ion Creanga si Castelu, 31 august, ora 19.00 la Caminul Cultural. Intrarea este libera la acest spectacol unic, menit a oferi momente inedite si originale, franturi de istorie, civilizatie si cultura tatara.

Artistii care asigura calitatea evenimentului sunt din Crimeea, Dilaver Osmanov, Riza Iusufov, Asie Maksudova, Elmira Nolbandova si Arzy Bilalova, veniti special pentru publicul tatar dobrogean si pentru toti iubitorii detraditii si istorie, deinedit si frumos.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • amet 30 Aug, 2012 21:52 Felicitari!Un gest frumos!Am avut posibilitatea sa vedem artisti de mare valoare aici, prin intermediul fundatiei KArdesilik,caruia ii multumim ca a avut inspiratia de a duce pe artisti in locuri unde populatia tatara nu au avut posibilitatea sa-i mai vada pe acesti artisti pana acum!