Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EUROPAfest Tour 2012 - Concerte jazz & muzică clasică

ro

23 Nov, 2012 16:49 849 Marime text

În luna noiembrie se derulează ultima parte a evenimentelor din seria EUROPAfest Tour 2012, incluzând concerte de jazz și muzică clasică, derulate în Parma, Milano și București.

După succesul înregistrat în luna mai de Festivalul Internațional EUROPAfest, desfășurat pentru prima dată în istoria sa pe o perioadă de 2 săptămâni jumătate, turneul început în vară, a adus producții la fel de spectaculoase. Între acestea s-au numărat PROMS Music Crossover - East-West Connections, prezentat în România și Rep. Moldova, un concert inedit, care combină jazz-ul cu muzica clasică. Cu spectacole pline de culoare și diversitate, evoluții live dintre cele mai interesante și energice, conceptul PROMS Music Crossover a fost primit cu brațele deschise de către publicul de pretudindeni, pasionat al muzicii, indiferent de vârstă, educație sau preferințe muzicale. Grupul PROMS a inclus muzicieni de top, din diferite țări, laureați a prestigioase festivaluri internaționale, care au dat consistență, autenticitate și savoare fiecărui eveniment. Din țară sau de pe întreg continentul european, artiștii evenimentului se bucură de recunoaștere în lumea muzicală.

EUROPAfest Tour a continuat în forță cu Summer Academy - Sinaia Masterclass, în perioada 20 iulie - 01 august, o serie de ateliere de lucru, master-classes și concerte, desfășurate sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzică din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Națională de Muzică București. În cadrul Summer Academy / Sinaia Masterclass au participat 45 muzicieni din 6 țări: Belgia, Serbia, Irlanda, Germania, Franța, România, între aceștia numărându-se și concurenți din cadrul Jeunesses International Music Competition 2012: Mairead Hickey / Irlanda câștigătoarea Premiului I la categoria 14-18 ani, François Marat, Kylian Cordouan, Guillaume Bonis / Franța, Andrei Mamara și Helena Laura Iacob - România. Directorul muzical al evenimentului, Prof. Constantin Șerban, Director Artistic al European Music Academy și Concert-maestru al Orchestrei Naționale "Pays de la Loire" a gândit un program variat, care să ofere tinerilor muzicieni posibilitatea de studii avansate și performanță intensivă, iar publicului larg concerte de ținută într-una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale României, orașul de la poalele munților Bucegi.

Ultimul act al EUROPAfest Tour 2012 îl constituie concertele de la București. Acestea vor avea loc în perioada 21 - 22 noiembrie la Sala Enescu, prezentând un melanj de excepție între artiști de jazz, blues și muzică clasică de diferite naționalități, totul spre deliciul publicului.

De mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Organizatorii pregătesc deja ediția cu numărul 20 a EUROPAfest, ediție aniversară care se va derula în perioada 9 - 25 mai 2013 și care promite numeroase surprize.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii