Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EUROPAfest 2012 - debut în forţă cu 4 concerte de succes

ro

06 May, 2012 17:16 1025 Marime text

La 2 zile, după ce EUROPAfest a dat startul unei întregi serii de evenimente care celebrează diversitatea culturală - 4 genuri muzicale, 300 de muzicieni din 45 de ţări, muzica se aude mai bine ca niciodată în Bucureşti. Scena Odeonului şi spaţiile de concert neconvenţionale au adus publicul mai aproape de muzica bună.

Sub sloganul „It's all about live-quality-music!", ediţia cu numărul 19 a EUROPAfest a debutat pe 4 mai, printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Un număr ridicat de spectatori aşteptau cu nerăbdare să guste puţin din lumea neconvenţională a jazz-ului, armoniile blues-ului, ritmurile pop-ului sau sensibilitatea muzicii clasice, într-un cadru vintage, decorat cu lumânări ce confereau o doză de romantism şi drapeluri impunătoare ale ţărilor participante. Un public iubitor al muzicii de pe toate continentele, traversa distinsul covor roşu.

Întâi s-a dat tonul unei reinterpretări în prima audiţie pe ritmuri jazz şi blues a celebrei "Oda Bucuriei" de L.v. Beethoven într-un aranjament realizat de compozitoarea australiancă Kathie Renner, după care au urmat momente extraordinare cu muzicieni din Spania, Suedia, Australia, Marea Britanie şi România. Între invitaţii de onoare ai evenimentului s-a numărat şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, de altfel întregul eveniment având Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Pe 5 mai pe scena Odeonului, în aplauzele unui public cunoscător au răsunat acorduri eclectice - jazz rafinat, presărat cu accente de bossa nova şi flamenco, în interpretarea XAVIER DOTRAS TRIO/Spania, sensiblitate şi emoţie, prin VINCENT'S CHAIR / Australia-UK. O seară frumoasă, memorabilă pentru oricine a fost în sală.

Pe scenele neconvenţionale au urcat suedezii de la ARNESEN BLUES BAND într-o interpretare plină de pasiune şi din nou artiştii australieni, creând emoţie pură în rândul audienţei.

Pe 6 mai scena Odeonului va răsuna pe ritmuri de blues, concertul suedezilor fiind o provocare şi în acelaşi timp aducând multă voie bună pentru că cei 5 muzicieni se simt foarte bine împreună cu publicul din faţa lor, iar spaţiul neconvenţional va găzdui un concert de jazz de excepţie.

Între 10 şi 19 mai festivalul continuă cu concerte extraordinare ale Mandolin' Brothers / Italia, în perioada 12-18 mai cu EUROPAfest 100% - Jazz & More / Bucharest International Jazz Competition, Caffe Festival şi Jeunesses International Violin Competition, iar pe 19 mai e Gala EUROPAfest.

Agenda completă la www.jmEvents.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii