Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eficiență crescută pentru Autoritățile Locale din Muntenia și Dobrogea

ro

24 Sep, 2010 23:43 1238 Marime text
sala11.jpgBucureşti, 24.09.2010: Agenția BTL DESIGN și trustul de presă Agora Group, împreună cu Federația Autorităților Locale din România (FALR), Asociaţia Oraşelor din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Comunelor din România, au organizat ieri simpozionul de administrație publică: „ MODERNIZAREA ŞI EFICIENTIZAREA ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN ROMÂNIA", Editia 2 - Muntenia și Dobrogea, la Constanța.

sala21.jpgÎn deschiderea evenimentului, dl. Ionel Chiriță, Președinte Executiv al Asociației Orașelor din România, a vorbit despre conceptul de bază pe care se construiește teoria dezvoltării teritoriale: coeziunea economică și socială a dezvoltării. "Există o necesitate certă a autorităților de a oferi servicii de calitate cetățenilor pe care îi reprezintă, aceasta putând fi realizată prin promovarea și susținerea unui Program național pentru realizarea unor centre de dezvoltare locală, aplicabil pe structura actualelor orașe, iar beneficiile vor fi pentru toate unitățile administrative teritoriale, dar în special pentru cele mici. Dezvoltarea policentrică exprimată prin concepte ca intercomunalitate, zone metropolitane, poli de creștere, poli de dezvoltare și orașul-centrul de dezvoltare zonală, poate susține regruparea competențelor alocate unităților administrative teritoriale și consolidarea autorităților locale, prin diminuarea numărului acestora".

În continuare dna Mihaela Apostol, Consilier în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a prezentat fondurile structurale din domeniul TIC pentru administrațiile publice și modurile de accesare a acestora, iar doamna Mirela Iovu, Vicepreședinte CEC Bank, a subliniat importanța accesării fondurilor europene, o prioritate națională pentru care CEC Bank oferă o multitudine de soluții adresate administrației publice.

Cristian Vanghelie, Inspector financiar bancar FNGCIMM Focșani, a prezentat soluții de garantare a creditelor: "Garanția FNGCIMM reprezintă un angajament asumat în numele și contul statului, materializat într-un contract de garantare care acoperă pierderea suportată de finanțator, ca urmare a producerii riscului. Finanțarea garantata de FNGCIMM este de maximum 80% din finanțarea acordată în lei sau euro în cadrul programului de sprijin, în valoare de maximum 15% din valoarea totală a proiectului implementat, exclusiv dobânzile și comisioanele bancare și alte sume datorate de beneficiarul programului în baza contractului de credit".

Oana Răileanu, Director soluții GIS Star Storage, a vorbit în continuare despre soluția oferită administrației publice de a-și externaliza serviciile, înscriindu-se astfel în proiectul Performanță pentru competitivitate prin implementarea sistemului ERP în cadrul SC Star Storage SRL, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul dumneavoastră. Obiectivul proiectului este de creștere a eficienței instituțiilor prin reorganizarea proceselor interne, pe baza introducerii unui sistem informatic modern care să încurajeze performanța și să ofere sprijin pentru îmbunătățirea deciziilor administrative. Elisabeta Moraru, EU Grants Advisors Program Manager Microsoft România, a prezentat platforma informatică Microsoft pentru optimizarea serviciilor publice locale, platformă ce oferă o comunicare rapidă cu cetățenii, facilitează luarea deciziilor și actualizarea simplificată și securizată a datelor, analize demografice și extragerea de rapoarte cantitative și calitative. În încheiere, Lucian Vlaicu, Technical Consultant IBM România a prezentat soluțiile IBM pentru administrația publica locală.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Ziua de Constanța, Radio Constanța, Monitorul de Galați, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends.

Despre Grupul Agora

Grupul Agora este un trust de presă specializat în tehnologia informaţiei, comunicaţii, afaceri şi distribuţie de carte străină. Grupul Agora este prezent în piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992.

În prezent, Grupul Agora deţine în portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate în 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica - conferinţa anuala pe tema Open Source Free Software, serviciul de distribuţie de carte străină Byblos şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro/regionale .

Despre BTL Design

Inființată în 2003, firma BTL Design și-a propus să devină un jucător major pe piața evenimentelor destinate mediului de afaceri. Totodata agenția de publicitate BTL Design oferă și servicii de consultanță în marketing și relații publice. În acest sens stau dovadă colaborările de lungă durată cu câtiva dintre clienți: Coface România, Federația Patronilor Bihor, Belballon, Design IT.

Cea mai recentă serie de evenimente este programul național de conferințe intitulat "Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor".

Detalii pe www.btldesign.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii