Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DENT ESTET demontează mitul „implantul dentar este contraindicat diabeticilor"

ro

25 Apr, 2012 15:47 1984 Marime text

DENT ESTET oferă în perioada 1 mai - 30 iunie tuturor pacienţilor posibilitatea de a efectua gratuit analiza de glicemie, în cadrul campaniei „Zâmbeşte la check-up glicemic!"

Bucureşti, 24 aprilie - Studii realizate la nivel internaţional în ultimele două decenii, precum şi experienţa medicală recentă demonstrează că pacienţii cu diabet care îşi ţin în limite normale indicele glicemic pot beneficia de avantajele implantului dentar. Peste 800.000 de români cu diabet sunt luaţi în evidenţă de către medicii endocrinologi, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu probleme stomatologice grave.

În perioada 1 mai-30 iunie, DENT ESTET, liderul serviciilor stomatologice din România, oferă pacienţilor săi posibilitatea de a efectua gratuit analiza de glicemie, analiză ale cărei valori pot anunţa riscul de diabet zaharat, dacă se depăşeşte 120 -140 mg/dl. În cadrul campaniei „Zâmbeşte la check-up glicemic!", DENT ESTET aduce în atenţia diabeticilor faptul că pot beneficia de implant dentar, condiţiile fiind păstrarea glicemiei în limite normale şi a unei igiene orale riguroase.

"Bolnavii de diabet zaharat, atât de tipul I, cât şi de tipul II, pot fi candidaţi pentru un implant dentar dacă urmează tratamentul indicat de medicul endocrinolog. Stomatologia evoluează la fel de repede ca alte arii ale medicinei şi suntem acum în măsură să spunem că orice pacient cu diabet care îşi ţine în limite normale indicele glicemic poate beneficia de implant dentar, la fel cum poate beneficia orice pacient fără diabet. Cel mai important aspect pentru succesul intervenţiei este îngrijirea orală post-operatorie, care trebuie să fie extrem de riguroasă", susţine dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET.

Potrivit studiului "Dental Implants in the Diabetic Patient", realizat în Statele Unite ale Americii pe 34 de pacienţi cu diabet de tipul II care urmează tratamentul prescris de medicul specialist, a reieşit o rată de succes a implantului dentar de 92,7%. De asemenea, nu mai puţin de 16 studii realizate la nivel international, cu monitorizarea pacienţilor pe perioade de la 4 luni la 12 ani, au aratat că rata de eşec a implantului dentar la pacienţii cu diabet zaharat a variat de la 1% la 14,3%, depinzând de nivelul de control al bolii şi de igiena dentară. În comparaţie, rata de eşec a implantului la pacienţii neafectaţi de diabet este de 5%.

„Grija pentru dantură este foarte importantă pentru o persoană cu diabet zaharat, o dantură sănătoasă având efecte benefice asupra capacităţii sale nutriţionale şi asupra stării de sănătate generale. O comunicare bună medic-pacient este esenţială în acest caz pentru înţelegerea nevoilor de sănătate ale pacientului şi pentru alegerea celei mai bune soluţii în vederea rezolvării problemelor stomatologice", mai adaugă dr. Alexandru Georgescu, specialist implantolog DENT ESTET.

DENT ESTET le recomandă tuturor pacienţilor să se informeze cât mai bine înainte de a decide efectuarea unei proceduri stomatologice. Desi pe plan internaţional bolnavii de diabet zaharat beneficiază de tratamente implantologice dentare, în România sunt încă foarte multe cazuri în care aceştia nu sunt trataţi, din cauza lipsei informaţiilor.

Grupul de clinici DENT ESTET este lider de piaţă în servicii medicale stomatologice, având o tradiţie de 13 ani. Grupul înglobează 4 clinici dentare, dintre care una destinată exclusiv copiilor, toate oferind servicii dentare complete, efectuate de o echipă de medici experţi ce beneficiază de cea mai avansată tehnologie din domeniul stomatologic. DENT ESTET 4 KIDS este prima clinică din Europa de Est destinată exclusiv copiilor.

Referinţe:

1. Dental Implants in the Diabetic Patient -- A Retrospective Study, By Thomas J. Balshi, DDS, PhD, FACPand Glenn J. Wolfinger, DMD, FACPş Implant Dentistry / Volume 8, Number 4 - 1999. Page 355

2. Dental implants and diabetes: Conditions for success.Diabetes & Metabolism(2012), F. Marchand,A. Raskin,A. Dionnes-Hornes,T. Barry,N. Dubois,R. ValéroandB. Vialettes.

3. A critical review of diabetes, glycemic control, and dental implant therapy.Clinical Oral Implants Researchn/a-n/a (2011), Thomas W. Oates,Guy Huynh-Ba,Adriana Vargas,Peggy AlexanderandJocelyne Feine.

4. National Diabetes Data Group, National Institutes of Health. Diabetes in America, 2nd edition

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi GMP PR, Iulia Goagă (iulia.goaga@pr.gmp.ro)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii