Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delia Antal a pasit de 5 ori pe covorul rosu al Festivalului de Film de la Cannes! Actrita si regizoarea face un film documentar la Cannes!

ro

01 Jun, 2012 14:02 820 Marime text

Actrita si regizoarea filmului "D'ORA" e multumita ca a mers si anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes, acolo unde a cunoscut nenumarati producatori si regizori si a filmat pentru urmatorul sau proiect, un film documentar. "Am inceput sa filmez un documentar la Cannes, un film in care apar cativa actori celebri, dar nu vreau sa intru in detalii si sa dau acum prea multe amanunte pentru ca am invatat anul acesta la Cannes ca daca vrei sa ajungi sa participi in cadrul unui mare festival de film cu productia ta, trebuie sa tii totul secret si sa nu dezvalui nimic pana la terminarea si premiera oficiala a filmului", a mai spus Delia Antal, care a avut privilegiul sa fiealeasa dintre 300 producatori din toata lumea sa isi spuna povestea in binecunoscutul ziar francez "Le Monde", dupa ce a participat la Cannes la seminarul "Branding yourself and your projects", in cadrul caruia a pus cea mai interesanta intrebare.

"Chiar daca sunt doar la al doilea film din cariera mea, profesionistii si producatorii de film de la Cannes imi apreciaza munca pentru ca anul trecut primul meu film, D'ORA, a avut parte de o vizionare privata la Palatul Festivalului. Am fost invitata la toate premierele importante, dar si la Gala si am avut marele privilegiu sa stau de vorba cu castigatorii Oscarului din filmul "The Artist",cel mai bun regizor - Michel Hazanavicius si cel mai bun actor in rol principal - Jean Dujardin, dar si cu actrita Berenice Bejo. De asemenea, am schimbat cateva cuvinte cu actrita mea preferata,Audrey Tautou, dar si cu castigatorul premiului celui mai bun actor anul acesta la Cannes, Mads Mikkelsen" a marturisit, incantata, Delia Antal.

I-ar fi dat Palme d'Or-ul lui Mungiu!

Pentru unii nu ar mai fi Cannes fara Ken Loach, autorul britanic care a castigat mai multe premii la binecunoscutul festival de film. Aflata la Cannes, actrita si regizoarea Delia Antal a profitat de ocazie si a onorat invitatia la premiera filmului englezesc aflat in competitie, "The Angels'Share". Dupa ce a vizionat si filmul lui Cristian Mungiu, fiind prezenta la premiera oficiala a productiei "Dupa dealuri / Beyond the Hills", Delia Antal e de parere ca filmul regizorului roman este mult mai bun decat toate filmele vazute de ea in competitie, 5 la numar. Cu atat mai mult, Delia Antal i-ar fi dat Palm d'Or-ul lui Cristian Mungiu, cu care spera sa colaboreze la un moment dat!

"Am fost invitata la premiera filmului englezesc aflat in competitie la Cannes, "The Angels'Share", al lui Ken Loach, o comedie scotiana, primita foarte bine de public. Filmul este despre un grup de tineri scotieni care au furat whisky de un milion de lire si l-au vandut cu 100.000 de lire. Nu au fost prinsi si s-au realizat. Aplauzele de la final au fost de bun augur si au durat aproape jumatate de ora. E un film bun, dar sigur e mai bun cel al lui Cristi Mungiu, ceea ce s-a si dovedit la Cannes!", povesteste Delia Antal, care a mai onorat la Cannes si invitatiile la premiera filmelor aflate in competitie, precum "Hemingway & Gellhorn"cu Nicole Kidman, filmul coreean "Dong Hui", dar si la premierea filmului cu Audrey Tautou,"Therese Desqueyroux".

A purtat rochii de mii de lire

Delia Antal este anuntata ca actrita si regizoare de fiecare data cand urca celebrele scari de la Cannes. Bineinteles ca pe covorul rosu, garderoba trebuie sa fie pe masura, asa ca anul acesta, ca invitata la celebrul festival de film, Delia a imbracat rochii spectaculoase de mii de lire sau zeci de mii de dolari, printre care o creatieJenny Packham, o rochie Marchesa, una Gucci, dar si doua creatii vestimentare care apartin unui talentat designer roman, Ioana Bart.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii