Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs studii de caz - "Case Study `10"

ro

09 Dec, 2010 22:58 531 Marime text
Studentii de la facultatile din toata tara sunt asteptati sa isi dovedeasca abilitatile in fata reprezentantilor unor companii importante de pe piata economica romaneasca. Pe data de 14 decembrie 2010, la sala Europa din Bucuresti, va avea loc concursul anual de studii de caz "VWI Case Study", aflat la a saptea editie. Inscrierea pentru concurs a inceput de astazi pe site-ul web www.case-study.ro si va fi deschisa pana pe 9 decembrie 2010. Criteriul principal de selectie al candidatilor este continutul CV-urilor membrilor echipei.

La aceasta editie vor propune studii de caz companii de renume din diferite domenii, precum Microsoft, PricewaterhouseCoopers, HP, Salesianer Miettex, Tahal Group, Kuehne + Nagel si Editura Niculescu. Studiile de caz propuse vor fi solutionate pe parcursul a doua zile de catre echipe formate din trei sau patru membri. Studentii doritori sa participe se vor inscrie cu echipe deja formate, aceasta prevedere a regulamentului facilitand obtinerea unei sinergii in lucrul in echipa. Pentru detalii suplimentare legate de studiile de caz la care se pot inscrie, regulament si program, studentii pot accesa site-ul web www.case-study.ro.

Concursul se desfasoara pe o perioada de cinci zile, prima fiind exclusiv destinata prezentarii companiilor care vor propune studiile de caz si trainingurilor care vor fi facute pentru a stabili criteriile de elaborare si evaluare a solutiilor. Urmatoarele doua zile sunt destinate elaborarii unei solutii, toate sursele disponibile fiind acceptate. Cea de a patra zi este destinata prezentarii solutiilor in fata reprezentatilor companiilor. Concursul se termina in a cincea zi, cand sunt premiati castigatorii.

Fiecare companie propune un studiu de caz, la care participa un numar de echipe, iar solutiile oferite sunt jurizate de catre reprezentantii companiei. Jurizarea se va face in functie de o serie de criterii, printre care spiritul analitic, modul in care au fost utilizate informatiile initiale, creativitatea solutiei, modul in care este prezentata solutia si felul in care echipa a colaborat. Tot membrii juriului vor oferi si premiile din partea companiei, acestea variind de la internship-uri, traininguri, excursii pana la materiale promotionale sau premii in bani.

Printre avantajele clare ale participarii la acest studiu de caz se numara confirmarea abilitatilor de lucru in echipa, de lucru sub presiunea timpului, precum si confirmarea nivelului actual de dezvoltare personala a fiecarui participant.

Organizatorul concursului de studii de caz "Case Study" este asociatia studenteasca din Universitatea Politehnica Bucuresti, VWI ESTIEM. Aceasta asociatie este membra a VWI (Verband Deutscher Wirtschaftsingenieure) si a ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management), fiind formata din studenti la Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, ramura germana, specializarea "Inginerie economica si management industrial". Asociatia mama VWI Germania, fondata in 1932, numara 32 de grupe universitare locale de la diverse universitati din Germania, VWI Bucuresti fiind singura grupa universitara din exteriorul Germaniei. In acelasi timp, ESTIEM contine 66 de asociatii studentesti din 25 de tari europene, cu un total de 45000 de membri, toti studenti la specializarea de inginerie economica si management industrial.

VWI Bucuresti a aparut in 2001, acum ingloband diverse activitati care au ca scop mentinerea contactului dintre studenti si angajatori, educatia complementara si experienta interculturala.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii