Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborarea jucătorilor din industrie este vitală pentru succesul vehiculelor electrice, potrivit unui sondaj PwC

ro

02 Jun, 2011 16:36 602 Marime text

Politicile de reglementare şi preţul în creştere al combustibililor vor stimula creşterea segmentului de vehicule electrice

Bucureşti, 2 iunie 2011. Colaborarea jucătorilor din industrie va fi esenţială pentru introducerea pe piaţă a unor alternative la vehiculele pe bază de carburanţi, potrivit celui mai recent raport Charging Forward: Electric Vehicle Survey. În timp ce producătorii auto continuă să introducă vehicule electrice pe piaţă, guvernele, autorităţile locale şi societăţile de utilităţi, se află în postura de a construi infrastructura necesară pentru a susţine aceste vehicule şi a permite dezvoltarea consumului de masă.

PwC a intervivat peste 200 de directori executivi ce provin din numeroase industrii, inclusiv industria auto, sectorul tehnologic, sectorul utilităţilor, energetic şi guvernamental. Aproximativ o treime (33.8%) dintre respondenţi a considerat că primul obstacol ce împiedică dezvoltarea pe scară largă a vehiculelor electrice este lipsa de investiţii în modernizarea reţelei electrice. În plus, pentru 31.1% dintre cei intervievaţi, lipsa de capacitate energetică din timpul orelor de vârf este de asemenea îngrijorătoare.

Deşi este incontestabil faptul că este nevoie de colaborarea între toate părţile relevante precum instituţiile guvernamentale, societăţile de utilităţi, autorităţile locale, şi sectorul privat în dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile pentru vehiculele electrice (35% dintre respondenţi considerând că povara financiară ar trebui împărţită între toţi aceşti actori), agenţiile guvernamentale vor avea rolul principal în crearea unui sistem amplu de subvenţii pentru ceilalţi participanţi. De fapt, acest sistem a fost deja pus în practică de guverne, care au oferit miliarde de dolari sub forma de împrumuturi, granturi şi reduceri, prin diverse programe de stimulare.

"Finanţarea dezvoltării unei infrastructuri moderne ce poate sprijini vehiculele electrice rămâne un obiect de dezacord între participanţii din industrie ", a declarat Ionuţ Simion, Partener, Consultanţă Fiscală, Liderul Grupului de Servicii pentru Industria Auto, PwC România.

Companiile continuă efortul de a obţine un echilibru între investiţiile pentru dezvoltarea unor tehnologii inovative şi transferul costurilor către consumator. În plus, aducerea la acelaşi nivel a costurilor unui vehicul cu motor electric comparativ cu cel al unui motor cu combustie internă rămâne o provocare majoră în adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice. Aproape jumătate dintre respondenţi (46%), au indicat reducerea de costuri pe termen lung drept principalul motiv pentru care consumatorii ar fi dispuşi să plătească un preţ mai mare pentru un vehicul electric.

"Pe măsură ce producătorii auto îmbunătăţesc eficienţa consumului de carburant a vehiculelor cu combustie internă pentru a respecta standardele de poluare din anii următori, consumatorii reevaluează suma suplimentară necesară pentru un vehicul electric. Totuşi, în condiţiile în care preţul la carburanţi se va majora, cel mai probabil, cererea pentru vehicule electrice sau hibrid va creşte în viitorul apropiat. În România, atât interesul manifestat de cei doi mari producători auto prezenţi pe plan local, cât şi recent-anunţata schemă de subvenţionare de către stat a achiziţiei automobilelor electrice sau hibride, arată potenţialul de dezvoltare pe care îl are acest segment al pieţei auto pe viitor", a adăugat Simion.

Aproape 68.8% dintre respondenţi consideră că vehiculele hibrid şi cele hibrid care pot fi alimentate electric sunt, per ansamblu, cele mai atrăgătoare pentru consumatori.

Raportul Autofacts prognozează că producţia de vehicule electrice şi hibrid va atinge aproximativ nouă milioane de unităţi până în anul 2020, reprezentând aproape 9% din cota de piaţă globală. Din aceasta, aproximativ o treime, sau trei milioane de unităţi, vor fi vehicule ce pot fi conectate la reţeaua electrică sau vehicule electrice simple. Creşteri semnificative de volum sunt aşteptate în perioada 2017-2020, pe măsură ce sistemele şi tehnologiile suport de generaţie doi şi trei pentru vehiculele electrice sunt retrase.

Pentru mai multe informaţii despre capabilităţile de sustenabilitate PwC şi pentru a descărca raportul PwC Charging Forward: Electric Vehicle Survey vă rugăm accesaţi: www.pwc.com/auto.

Metodologia de cercetare a PwC pentru studiul Charging Forward: Electric vehicle survey

Pentru raportul Charging Forward: Electric Vehicle Survey, PwC a chestionat peste 200 de directori executivi, din 10 ţări, din industria auto, societăţi de utilităţi, sectorul tehnologic, guvernamental, financiar, al educaţiei şi altele. Concluziile principale au fost incluse în raport, alături de punctul de vedere al PwC asupra situaţiei actuale şi viitorului vehiculelor electrice.

Despre Grupul de servicii PwC în sectorul industriei auto

Activitatea globală a PwC în industria auto beneficiază de experienţa considerabilă în industrie a consultanţilor săi pentru a ajuta companiile să-şi rezolve problemele complexe cu eficienţă şi calitate. Unul dintre avantajele competitive cheie ale activităţii PwC în industria auto la nivel global, este constituit de existenţa Autofacts ®, o echipă dedicată de specialişti în industria auto, ce analizează permanente tendinţele din sector. Grupul Autofacts oferă echipei noastre din întreaga lume formată din peste 4,600 de profesionişti în industria auto şi clienţilor noştri date şi analize pentru a evalua implicaţiile, a face recomandări, şi pentru a sprijini deciziile necesare pentru a concura într-o piaţă globală.

Despre Autofacts ®

Autofacts, serviciul PwC de prognoză în industria auto, reprezintă un furnizor de analiză pentru pieţa auto, pentru dezvoltarea de strategii, şi oferă informaţii competitive producătorilor auto de vârf, furnizorilor din industria auto şi organizaţiilor de suport. Serviciile Autofacts sunt disponibile la cerere, şi pot fi achiziţionate fie o dată pe an fie printr-un sistem de abonare ce permite accesul on-line la portalul Autofacts, unde este găzduită o soluţie proprie de cercetare a datelor. Pentru mai multe informaţii referitoare la Autofacts, vă rugăm să vizitaţi www.autofacts.com.

Despre Soluţiile PwC pentru Dezvoltarea Economică Durabilă

Soluţiile sustenabile pentru mediul de afaceri ale PwC oferă strategii practice pentru a ajuta companiile să abordeze probleme strategice, de conformare cu cadrul de reglementare, operaţionale, precum şi probleme referitoare la sustenabilitatea financiară. Reţeaua noastră globală de firme are 700 de specialişti în asigurări, consultanţă şi taxe, care sunt dedicaţi furnizării de consultanţă de afaceri în domeniul sustenabilităţii şi al schimbării climatice. Prin cunoaşterea în detaliu a industriei, ne ajutăm clienţii să atingă obiectivele de sustenabilitate, să beneficieze de pe urma soluţiilor eficiente, să diminueze riscurile, şi să găsească soluţii ce pot conduce la profitabilitate pe termen lung, spre beneficiul întregii organizaţii. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.pwc.com/us/sustainability.

Despre PwC:

PwC (www.pwc.com/ro) oferă servicii de audit financiar, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare pentru a contribui la crearea unui mediu de afaceri favorabil şi a genera un plus de valoare pentru clienţii săi şi pentru toţi factorii implicaţi. Cei peste 161,000 de angajaţi ai firmei din 154 de ţări îşi valorifică gândirea, experienţa şi expertiza pentru a oferi perspective noi şi soluţii practice pieţei.

„PwC" semnifică reţeaua de firme membre ale PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL). Fiecare dintre acestea este persoană juridică cu statut independent şi nu acţionează ca agent al PwCIL sau a oricărei alte firme membre. PwCIL nu furnizează niciun fel de servicii clienţilor. PwCIL nu este reponsabilă pentru actele sau omisiunile niciunei alte firme membre şi nici nu-şi poate exercita controlul sau judecata profesională pentru a le obliga în niciun fel. Nicio firmă membră nu este responsabilă sau răspunzătoare pentru actele sau omisiunile niciunei alte firme membre, nici nu poate să-şi exercite controlul asupra altei firme, sau să oblige altă firmă sau PwCIL în vreun fel.

© 2011 PwC. Toate drepturile rezervate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii