Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa găzduieşte pentru a cincea oară - Concursului Naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie"

ro

19 May, 2011 15:52 921 Marime text

În perioada 19 - 22 mai 2011, Centrului de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa organizează faza finală a Concursului Naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie".

Seminarul pentru finaliştii acestei noi ediţii va fi găzduit, în zilele de 19, 20 şi 21 mai a.c., de Liceul Teoretic „Ovidius" din Constanţa.

Ediţia din acest an a Concursului Naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie" este o ediţie aniversară, marcând zece ani de la lansarea acestui concurs de către Centrul Român pentru Educaţie Economică (CREE).

Pentru al cincilea an consecutiv, faza finală se desfăşoară la Constanţa, în organizarea Centrului de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa, pe baza unui grant obţinut în cadrul Alumni Project, program internaţional derulat de Council on Economic Education (CEE, anterior NCEE) din Statele Unite ale Americii.

Concursul se adresează cadrelor didactice, în special, celor care predau disciplina opţională Educaţie Economică (pe baza programelor elaborate de CREE şi aprobate de M.E.C.T.S.), absolvenţilor programelor de formare oferite de Centrul Român de Educaţie Economică.

CREE Constanţa - centru local al Centrul Român de Educaţie Economică, a organizat până în prezent 21 de seminarii de formare pentru învăţători, institutori, profesori de gimnaziu şi liceu. Dintre absolvenţii acestor programe de formare, 32 au fost premiaţi în ediţiile anterioare ale concursului „Cele Mai Bune Lecţii de Economie" iar, în acest an, şase dintre finalişti sunt din judeţul nostru.

Participanţii la concurs, din cele opt centre locale ale CREE, au elaborat lecţii de Educaţie Economică, folosind metode interactive, centrate pe elev, urmărind formarea modului economic de gândire, a deprinderilor şi abilităţilor necesare exercitării eficiente a rolurilor specifice economiei de piaţă - consumator, producător, investitor, etc. Lecţiile pentru faza finală au fost selectate de un juriu format din cadre universitare de la Academis de Studii Economice din Bucureşti şi membri ai CREE.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 22 mai 2011, ora 10:00, în amfiteatrul Liceului Teoretic „Ovidius" din Constanţa. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului şi Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, ai autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi Casei Corpului Didactic, absolvenţii programelor de formare „Educaţie Economică şi Antreprenorială Eficientă" şi elevii participanţi la concursurile iniţiate de CREE Constanţa.

„Pentru CREE Constanţa constituie un motiv de mândrie faptul că a reuşit organizarea pentru al cincilea an consecutiv a fazei finale a acestui concurs. Am contribuit astfel la stimularea şi recompensarea creativităţii cadrelor didactice, acesta fiind unul din puţinele concursuri adresate oamenilor şcolii şi nu doar elevilor acestora. Şi în acest an, am solicitat sprijin atât de la autorităţile locale, cât şi de la instituţiile publice deconcentrate, precum Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, unor agenţi economici, colegilor noştri profesori şi elevilor beneficiari ai prgramelor şi concursurilor organizate de CREE Constanţa, inclusiv elevilor voluntari ai CREE Constanţa. Sprijinul acordat şi participarea la premierea finaliştilor constituie dovezi ale aprecierii eforturilor cadrelor didactice de asigurare a calităţii educaţiei", a declarat prof. Victor Mihalaşcu, directorul CREE Constanţa.

Reprezentanţii media interesaţi de eveniment sunt aşteptaţi la Liceul „Ovidius", duminică, 22 mai a.c., începând cu ora 09:30.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la: prof. Victor Mihalaşcu, tel. 0727/057.684, Liceul „Ovidius" - director al CREE Constanţa şi prof. Cecilia Băraru, tel. 0745/054.765, Colegiul Tehnic „Tomis", director adjunct al CREE Constanţa.

***

Informatii de background:

Concursul naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie"a fost iniţiat în anul 2002 de Centrul Român pentru Educaţie Economică, cu finanţări oferite de NCEE (în prezent, CEE - Council on Economic Education), pe baza granturilor acordate de Departamentul pentru Educaţie al S.U.A., în programului internaţional Alumni Project adresat absolvenţilor programelor de formare internaţionale (Training of Trainers şi Training of Writers) organizate de CEE. Prof. Cecilia Băraru, ca absolvent al programelor internaţionale de formare, a aplicat în Alumni Project şi a obţinut în ultimii cinci ani grantul pentru organizarea Concursul naţional „Cele Mai Bune Lecţii de Economie".

Fazele preliminare ale concursului au fost organizate de cele opt centre locale ale Centrul Român pentru Educaţie Economică, iar evaluarea lucrărilor selecţionate a fost realizată de un juriu format din membri ai CREE şi cadre didactice de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, în baza colaborării dintre CREE şi Departamentul pentru Perfecţionarea Personalului Didactic al A.S.E. Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii