Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celelalte Cuvinte - 30 de ani

ro

22 Sep, 2011 22:39 542 Marime text

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive şi mai admirate trupe rock din România, împlineşte 30 de ani. Aniversarea va fi celebrată la Sala Palatului, în data de 8 decembrie, printr-un spectacol-concert pe măsura trupei şi a vârstei.

"Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puţine pentru a exprima ceea ce simţim."

Foarte tineri, în 1981, au căutat „Celelalte Cuvinte" pentru a-i exprima emoţiile şi gândurile. Au trecut 30 de ani de atunci, 30 de ani în care muzica lor a bucurat generaţii de fani, în care tablourile stilistice s-au succedat. De la romantismul primei decade cu „Iarbă prin păr", apoi „Dacă vrei", „Un sfârşit e un început", „Scriori iubite", „Nu-mi da tot într-o zi", la protestul din „Se lasă rău", „Cina dragonului", „Armaghedon", „Lupii", „Boala de gânduri", apoi o îmbinare între cele două şi o reîntoarcere la matcă prin „Zmeie", „Stem", „Între vise", Celelalte Cuvinte şi-a păstrat mereu crezul, valorile şi personalitatea artistică, dobândind statutul de trupă-legendă a rock-ului românesc. Nu şi-a dezamăgit niciodată fanii, nu a făcut niciodată compromisuri de dragul comercialului.

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în "sala festivă" a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

"Celelalte Cuvinte - 30 de ani" va avea loc în data de 8 decembrie. Joi, 22 septembrie, s-au pus în vânzare biletele. Acestea sunt disponibile exclusiv în Reţeaua Eventim şi sunt împărţite în patru categorii, în funcţie de poziţionarea in sală.

Concertul va fi precedat de un turneu naţional. Datale de turneu şi oraşele vor fi anunţate în curând.

Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop şi Ovidiu Roşu se pregătesc pentru întâlnirea cu fanii din toată ţara, cărora le vor spune, în stilul propriu, povestea celor 30 de ani.

***

Cu ocazia anunţării concertului aniversar, fanii Celelalte Cuvinte beneficiază de o ofertă specială: primele 300 de bilete din categoria 4 au preţul promoţional de 30 de lei. După epuizarea acestora, tichetele din această categorie vor avea valoarea de 50 de lei.

Biletele sunt disponibile prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi on-line pe www.eventim.ro.

***

Discografie:

- 1984 - V/A - Formaţii Rock #8 - vinil, Electrecord

- 1987 - LP- Celelalte Cuvinte - vinil, Electrecord

- 1990 - LP - Celelalte Cuvinte II - vinil, mc, Electrecord

- 1992 - LP - Se lasă rău - Vinil, Toji Production

- 1995 - LP - Armaghedon- mc, CD, Vivo

- 1996 - LP - Vinil Colection - MC, CD, Electrecord

- 1997 - LP - Ispita - mc, Zone Records

- 2004 - LP - NOS - mc, CD, Intercont Music

- 2008 - LP - Stem - CD, TVR Media.

Un eveniment prezentat de Mişcarea de rezistenţă şi susţinut de Farmexpert.

Parteneri: Proges, News Outdoor România, Hotel Răzvan Bucureşti, Bubu Booking House.

Recomandat de Rock FM.

Parteneri media: Jurnalul Naţional, Ring, Şapte Seri, Zile şi Nopţi, Metalhead, Realitatea.net, Best Music, Maximum Rock, Metalfan, Port.ro, Metropotam.ro, Iconcert.ro, VoxPublica

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii